NO-POLDER – In augustus is de zomer volop in beweging in de vier Poldertuinen in Espel en Bant. De aanhoudende droogte brengt veel extra werk met zich mee, maar tot nog toe zien de tuinen er naar omstandigheden redelijk goed en kleurrijk uit. Geurige Vlinderstruiken, Bol-, Pluim- en Eikenblad Hortensia’s, Grootmoeders Oorbellen, Pindakaas struiken, Hibiscus, Rozen en planten zoals Anemonen, Andoorn, Bergamot, Dropplanten, Duizendknoop, Pimpernel, Vlambloemen, IJzerhard, Zilverkaarsen, Zonnehoeden lokken vele insecten.

 

poldertuinen

De Pegasushof.

 

4 poldertuinen

Snoepwinkels voor insecten

Ook bijzondere sierdistels en prachtige grassen ontbreken niet. De tuinen zijn ware snoepwinkels voor bijen, hommels en vlinders. Zelfs de kolibrie vlinder is bijna dagelijks gespot. Ook vogels komen aan hun trekken: zij struinen rond op zoek naar o.a. zaden, bessen, slakken en… insecten. Ja, ook in een tuin is het vaak: eten en gegeten worden.
De vier boerderijtuinen zijn door de eigenaren zelf ontworpen en eigenhandig aangelegd, daardoor zijn ze totaal verschillend van elkaar, elke tuin heeft zijn eigen sfeer en karakter. Je vindt er een veelvoud aan opvallende vaste planten, heesters en bomen in unieke combinaties in harmonieuze borders.

 

poldertuinen

De Stekkentuin.

 

Open tuinen

Plantenliefhebbers die willen genieten van deze zomerse geur- en kleurenpracht in deze vier tuinen, zijn van harte welkom op zaterdag 11 en zondag 12 augustus van 10.00 – 17.00 uur. Je kunt rondwandelen door hobbykwekerijtjes en een landleven winkeltje met mooie huis- en tuindecoraties bekijken. In De Stekkentuin is een kleine schilderijen-expositie.

 

poldertuinen

Lipkje Schat.

 

Deelnemende tuinen zijn:
– De Stekkentuin, Noordermiddenweg 13 te Espel: www.destekkentuin.nl
– De Tuinen van Lipkje Schat Polenweg 9 te Bant:
www.lipkjeschat.nl
– De Goldhoorn Gardens Klutenweg 13 te Bant:
www.goldhoorngardens.nl
– De Pegasushof Klutenweg 5 te Bant: www.pegasushof.nl

Past het je niet om in augustus op bezoek te komen, neem dan even een kijkje op de desbetreffende websites voor meer openingstijden.

De tuinen zijn rolstoelonvriendelijk.
Er wordt entree gevraagd. Deze tuinen zijn ook prima op de fiets te bezoeken.

Intro-foto: Goldhoorn Gardens.