Je eigen stroom opwekken – Stroom uit zonnestralen is onuitputtelijk en gratis, daarom is investeren in zonnepanelen een goede beslissing. Bovendien is sinds 1 januari j.l. een mooie subsidie beschikbaar in de vorm van 0% btw. Zelf stroom opwekken is milieuvriendelijk en financieel voordelig, waardoor in Nederlands steeds meer zonnepanelen geplaatst worden door www.veranderstroom.nl.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Het belang van duurzame energie

Het wordt steeds duidelijker dat de mens de allerbelangrijkste factor is in het veroorzaken van milieuschade. Veel uitvindingen die sinds de industriële revolutie gedaan zijn hebben, zonder dat het duidelijk was, milieuschade veroorzaakt. Aan ons de taak om dit om te draaien, zodat de generaties na ons in een steeds schonere wereld kunnen leven. Dit kunnen we bijvoorbeeld realiseren door de installatie van zonnepanelen. Met zonnepanelen wordt van zonlicht stroom gemaakt die je zelf gebruikt in je huis of om je auto op te laden. Heb je stroom over, dan kan die worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. De zon is een energiebron die hernieuwbaar is en die gebruikt kan worden zonder nadelige milieu-effecten.

Budgettering en besparingen

De aanschaf van zonnepanelen is aanzienlijk, maar sinds 1 januari 2023 is het Btw-tarief verlaagd naar 0%. Dat is een aardige steun in de rug bij aanschaf. Na installatie is nauwelijks onderhoud nodig; een regelmatige schoonmaakbeurt voldoet, omdat een zonnepaneel een statisch product is. Eenmaal in bedrijf gesteld wordt van zonlicht elektriciteit gemaakt. Hiermee vil je een groot deel van je energiebehoefte in. Bij een overschot kan worden teruggeleverd aan het netwerk, de opbrengst daarvan beperkt de kosten nog verder. Het maakt je ook minder afhankelijk van het netwerk.

Lees ook dit artikel op GroenVandaag: De tuin als energiebron, nog even geduld a.u.b.

je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Het effect van zonnepanelen

Zonne-energie is samen met windenergie de allerschoonste energiebron. Dit helpt enorm om de klimaatverandering te beperken. In het algemeen geldt dat zonnepanelen positief bijdragen aan de waarde van een bedrijfsgebouw of huis. Met de stijgende energiekosten in het achterhoofd kun je je voorstellen dat de markt een huis met een eigen onafhankelijke energievoorziening beter waardeert.

Kunnen panelen overal geplaatst worden?

Er is een specialist voor nodig om te beoordelen of je huis kan worden voorzien van zonnepanelen. De vraag is meestal niet of, maar hoe. In de regel is er op ieder dak wel een goede zonneoriëntatie te vinden. In vergelijking met ander landen is Nederland prima geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen. Wellicht wil je meer informatie over zonnepanelen kopen in Arnhem, klik dan hier.

Wek je veel stroom op, denk dan ook eens aan een thuisbatterij.

Fotocredit introfoto: Geralt, op Pixabay.