Eigen tuinset maken – Zit jij ook al een poosje te twijfelen om een nieuwe tuinset aan te schaffen? Maar wil je eigenlijk liever niet te veel geld uitgeven? Dan is hier de oplossing: ga zelf aan de slag en maak je eigen tuinset! Het zelf bouwen van een tuinset of loungeset is niet alleen leuk om te doen, maar het is ook nog eens erg betaalbaar. Waardoor je weer extra kunt investeren in comfortabele kussens voor de loungeset. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je zelf een mooi en stevig tuinmeubilair kunt maken.

Eigen tuinset maken

foto: Valentin B. Kremer, op Unsplash.

Stap 1: Bepaal het ontwerp

Het eerste wat je moet doen is een ontwerp bedenken van jouw ideale tuinset. Kies bijvoorbeeld voor een strakke en moderne look of juist voor een romantische en landelijke stijl. Een grotere bank kan je tuin groter laten lijken. Zodra je het ontwerp hebt bepaald, kun je beginnen met het verzamelen van materialen. Denk hierbij aan houten planken, bijvoorbeeld steigerhout, schroeven, bouten en moeren.

Stap 2: Bouw het frame

Nu je al je benodigde materialen hebt verzameld, kun je beginnen met het bouwen van het frame. Dit is de basis van de tuinset en het is daarbij belangrijk dat deze stevig en stabiel is. Het frame kun je maken van vier poten en een bovenkant die bestaat uit meerdere planken. Zorg ervoor dat je het frame goed in elkaar zet door schroeven te gebruiken en te lijmen.

Stap 3: Maak de zittingen en rugleuningen

Wanneer het frame klaar is, kun je beginnen met het maken van de zittingen en rugleuningen. Dit kun je doen door weer gebruik te maken van houten planken. Zaag deze op maat en leg ze op het frame. Schroef ze vast aan het frame en vergeet hierbij niet om genoeg ruimte over te laten voor de kussens.

Stap 4: De afwerking

De laatste stap is het afwerken van de tuinset. Zorg ervoor dat alles netjes wordt geschuurd. Ook kun je ervoor kiezen om de tuinset te beitsen of te verven. Zo kun je de set helemaal naar eigen wens personaliseren.

Stap 5: Geniet van jouw eigen gemaakte tuinset!

Nu jouw eigen gemaakte tuinset klaar is, is het tijd om ervan te genieten. De tuinset is niet alleen functioneel, maar ook nog eens een unieke toevoeging aan jouw tuin. Nodig vrienden en familie uit en geniet van de zomeravonden op jouw eigen gemaakte tuinset!

Kortom, een eigen tuinset maken hoeft dus helemaal niet lastig te zijn. Door zelf aan de slag te gaan, kies je niet alleen zelf het ontwerp, maar bespaar je ook nog eens flink wat geld. Met bovenstaande tips kun je eenvoudig jouw eigen tuinset maken. Veel klusplezier!

Fotocredits introfoto: Ibrahim Boran, op Unsplash