Kom in de Kas 2024 – In de wereld van de glastuinbouw spelen kassen een hoofdrol bij het kweken van kleurrijke bloemen en planten en voedzame groenten. Tijdens Kom in de Kas 2024 krijg je een exclusief kijkje achter de schermen. Maar wat ga je hier nou precies zien? En bij welke deelnemende locaties kun je dit met eigen ogen bekijken?

Kom in de kas 2024

Een zee van kleur en geur

Wanneer je een bloemenkas binnenstapt, word je direct verwelkomd door een indrukwekkende combinatie van kleuren en geuren. Bloemenkassen zijn gevuld met een diversiteit aan bloeiende bloemen en planten. Zo vind je in de kassen van Opti-Flor (Westland) prachtige soorten Phalaenopsis en unieke orchideeën en bij Dekker Chrysanten (Heerhugowaard) zie je zeeën van verschillende chrysanten. De kassen zijn ontworpen om optimale groeiomstandigheden te bieden, met nauwkeurige controle over factoren zoals temperatuur, luchtvochtigheid en belichting. Het resultaat is een omgeving waar je kunt genieten van de pracht van de natuur!

Voedselproductie in actie

In tegenstelling tot bloemenkassen, zijn groentekassen gericht op de productie van voedzame gewassen. Tijdens Kom in de Kas ontdek je groente kassen met verschillende gewassen. Zo vind je bij Kwekerij Kaljouw (Sint-Annaland) de lekkerste komkommers en zie je bij Paprika Kwekerij Janssen (Noukoop-Nootdorp) de sappigste paprika’s. Deze kassen zijn vaak uitgerust met geavanceerde watersystemen en klimaatbeheersingstechnologieën. Alles om de lekkerste, meest verse en gezonde producten te kweken waar jij thuis van kunt genieten.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Kom in de Kas 2024, zaterdag 6 en zondag 7 april

Exclusief kijkje

Tijdens Kom in de Kas 2024 staan alle kasdeuren in de buurt voor je open. Stap binnen en kijk rond in de wondere wereld van de glastuinbouw. Ontdek welke systemen en slimme innovaties worden gebruikt en waarom het ene systeem beter geschikt is voor het ene product dan voor het andere. Van dichtbij zie je hoe de kwekers er dagelijks voor zorgen dat de gewassen omtoveren tot de beste producten, zoals bloemen, groenten en fruit. De kwekers vertellen je graag alles over hun passie, en zo ontdek je vast jouw Groene Liefde ontdekken!

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Kom in de Kas gaat virtueel