Keukenhof  kleurt– Met oud-Hollandse dans, muziek en klederdracht verandert Keukenhof tijdens het paasweekend in het Holland van de 19e eeuw. Neem een kijkje bij oud-Hollandse fietsen, bewonder de Nederlandse klederdrachten, zie ambachten aan het werk en laat je verrassen door levende standbeelden. Als klap op de vuurpijl brengt de paashaas een bezoek aan Keukenhof op 1e en 2e Paasdag! Het Oud-Hollands Weekend vindt plaats van 30 maart tot en met 2 april.

keukenhofKeukenhof kleurt

Pasen

Keukenhof is meer dan bloemen kijken. Wat is er leuker voor kinderen dan hun eigen speurtocht volgen door het park. Dit boekje staat vol met weetjes, opdrachten en breinbrekers over de tulp! Kinderen leren tijdens deze indrukwekkende tocht over het belang en de historie van de bolbloem en gaan het park uit als een echte tulpenexpert!

Waar ouders genieten van de bloeiende pracht in de Freesiashow en van de bloei in het park, vermaken kinderen zich opperbest met de speurtocht, speelactiviteiten en kunnen zij samen met de paashaas paaseieren zoeken! Proef vers gerookte haring, loop over de kaasmarkt tussen echte kaasdragers en handel met ze mee.

keukenhofCentraal in het park liggen de kinderboerderij, een doolhof en een speeltuin waar kinderen kunnen zwieren en klauteren. Voor de allerkleinsten is er een Nijntje speeltuin. Verder komen iedere woensdagmiddag de sprookjes in Keukenhof tot leven! Tulpenelfjes fladderen in het rond, de bewoner van de Molenbos boom vertelt over het leven in het mooiste lentepark van de wereld.

Bloemen voor de Paus

Het is een rijke traditie dat de Paus in Rome voor Pasen bloemen ontvangt uit Nederland. Voor vertrek vanuit Keukenhof worden de bloemen gezegend door de bisschop van Rotterdam en gaan de karren vol met bloeiers, waaronder de graag gezien gele narcissen op weg om een plekje te krijgen op het Sint Pietersplein, zodat de hel wereld ervan kan genieten.
Het zegenen van de bloemen is een bijzonder ritueel, voor gelovigen en niet-gelovigen. En voor de natuur- en lenteliefhebbers so wie so.