LISSE – Met de wekelijks wisselende tulpen, bloemen- en plantenshows in het Willem-Alexander Paviljoen, het Oranje Nassau Paviljoen en de permanente presentatie in het Beatrix Paviljoen biedt Keukenhof een afwisselende tentoonstellingskalender.

Tulpen

De drie bloemenpaviljoens liggen verspreid in het lentepark en zijn ware consumentenshows. Geprikkeld en geïnspireerd door Keukenhof kunnen bezoekers huis, balkon en tuin met bloemen, bollen en planten zelf verfraaien. Daarom biedt Keukenhof ook weer de succesvolle bloemschikdemonstraties en tulpenevents.

keukenhof_parkIcoon
De tulp is wereldwijd het beeldbepalende icoon van Nederland. Met miljoenen tulpen in duizend variëteiten is Keukenhof ongeëvenaard. Nieuw in 2016 is een tweede snijtulpenshow in het Willem-Alexander Paviljoen, in de laatste week van april.

 

Herkomst van de tulp
De oer-Hollandse schone is eigenlijk oer-Iranees, oer-Afghaans en oer-Kazachstaans is. Bij aankomst in ons kikkerlandje werd de tulp vol overgave omarmd en werd de tulpenbol zelfs evenveel waard als een Amsterdams grachtenpand. Nu is een flinke bos tulpen goed te betalen en krijgt u er gratis een flinke dosis lentekriebels bij.

Tulpenmanie
In het Juliana Paviljoen en in de Historische Tuin is informatie over de tulp te vinden. Zo wordt de reis belicht die de tulp maakte voordat hij in Nederland arriveerde, komt de bezoeker de verhalen van de tulpenmanie en mythe rondom de zwarte tulp te weten en staat de hedendaagse tulpenteelt centraal in een van de tentoonstellingen. Zowel de traditionele als de moderne symbolen krijgen aandacht.

Leestip
Over de Tulpenmanie zijn diverse boeken verschenen. Historische en recente geschiedenissen. Non-fictie en fictie.

Tulpenvirus
tulpenvirus

Tulpengekte
tulpengekte

Tulpenmaffia
Tulpenmaffia