Kindervriend kunstgras – Wie een jaar of 10 geleden voorspelde dat kunstgras een geaccepteerde ondergrond zou worden in de tuin, die heeft gelijk gekregen. Kijk eens in de achtertuinen van vooral huishoudens met jonge kinderen … en wat zie je behalve de beeldbepalende trampoline… een super strak gazon van natuurlijk kunstgras. Net echt van structuur en kleur en een weldaad om op te ravotten. Kunstgras is een kindervriend.

Kindervriend kunstgras

En papa is er ook blij mee. Hij hoeft geen toeren meer uit te halen om zijn matje heerlijk groen te houden, kort te knippen en te maaien of onkruid en mos te verwijderen. Water geven, koemest strooien, verticuteren, het is allemaal verleden tijd. Alle aandacht kan naar de borders, waar vaste planten en struiken voor een bloeiend decor zorgen.

siergazon

Gemak & Genot

De tuin van nu is een product van de tijdgeest. Gemak & Genot. En de tuin mag gezien worden. Zo’n strak veldje kunstgras doet ook iets met de status van de bezitter. En misschien is er zelfs een economisch voordeel. De eenmalige aanschaf vraagt om een budget, maar dan ben je ook zo’n 15 jaar uit de kosten. Beetje dezelfde tijd dat de kinderen uitvliegen of niet meer in de tuin spelen.

De levensduur van kunstgras hangt af van de intensiteit van het gebruik. Bij normaal gebruik is 15 jaar gebruiksgenot de regel. Voor kleurechtheid geldt een periode van 10 jaar.

Huisdieren

Net als bij echt gras is er bij de grote kindervriend kunstgras keuze uit sier-, sport- en speelgras. Zelfs met huisdieren is rekening gehouden, huisdiervriendelijk kunstgras bestaat ook.

Zelf leggen

Wie een kunstgras gazon overweegt kan bij de meeste leveranciers een stalen monster aanvragen. Even voelen en kijken of het bevalt. Dat is wel zo verstandig als je voor een zo’n eenmalige uitgave staat. Wie de keuze heeft gemaakt, kan of zelf aan de slag gaan met leggen, of gebruik maken van de zogenoemde legservice. Voor de doe-het-zelver zijn er hulpmiddelen en instructiefilmpjes. Voor de laat-het-doener is er het luxe gevoel van het uitbesteden.

natuurlijk kunstgras

Balkon en terras

Natuurlijk kunstgras wordt ook gebruikt voor balkon en terras en zelfs serre. Zo wordt de groene ruimte nog dichter bij het huis gehaald, of in het geval van de serre zelfs binnenshuis.
Natuurlijk kunstgras… je zou kunnen zeggen het is een vorm van mind f.ck. Niet alleen omdat het er bedrieglijk echt uit ziet, maar ook omdat ons brein het associeert met echte natuur. Is dat mooi of niet?!

Of ga je toch voor echt. Wil je maaien, de geur van gras opsnuiven en is grasonderhoud een uitdaging en hobby?