Kleurrijke voorjaarsbloeiers – Je kent het: de winter; er lijkt maar geen einde aan te komen. En dan zijn daar opeens de eerste voorjaarsbloeiers. Dit is hét teken waar we al zo lang op wachten: het voorjaar komt eraan! Met kleurrijke voorjaarsbloeiers schud je de grauwe winter af en kijk je vooruit, op naar de lente.

Kleurrijke voorjaarsbloeiers

Dit artikel is verzorgd door iBulb.

Borders met kleurrijke voorjaarsbloeiers

Kies een mooie herfstdag om voorjaarsbollen te planten.

Plant nu voorjaarsbloembollen

Om in het voorjaar verwelkomd te worden met kleur in de tuin, plant je in het najaar de bloembollen. Dit doe je omdat de bloembollen een koude periode nodig hebben om tot bloei te komen. Bedenk daarom nu alvast welke kleuren en soorten je wil hebben. De bekende soorten zoals tulpen, hyacinten, krokussen, sieruien en narcissen doen het altijd goed, maar er zijn ook andere bijzondere bollen die zorgen voor een schitterende border. Bijvoorbeeld anemonen, sterhyacinten (Scilla), Fritillaria, Camassia, naald van Cleopatra (Eremurus) en vogelmelk (Ornithogalum). De keuze is bijna eindeloos!

Als dit geen voorjaar is!

Een bonte of ingetogen lente?

Ga je voor een bont kleurspektakel of juist voor kleuren die meer afgestemd zijn op elkaar? Wat je keuze ook is, een kleurrijke border creëer je met veel en verschillende bloemen. Durf uit te pakken dus! Voor een bonte mix kies je bloembollen in minimaal vier verschillende kleuren. Daarnaast kan je ook variëren met verschillende bloembolsoorten. Liever wat meer ingetogen kleuren? Kies dan voor maximaal drie kleuren en mix er lekker op los met de soorten.

De voorjaarstuin plant je in de herfst!

Het hele voorjaar bloemen

Om het hele voorjaar bloemen in de tuin te hebben, kies je voor vroege bloeiers tot aan late bloeiers, zo heb je het hele voorjaar een mooie border. Koop je bloembollen bij een tuincentrum, kwekerij, postorderbedrijf, supermarkt, doe-het-zelf winkel of bestel online jouw favoriete kleuren en soorten en kies een mooie herfstdag uit. Mix de bloembollen en plant ze tussen het bestaande groen in de tuin voor een schitterende border in het voorjaar.

Kijk voor meer informatie over het assortiment voorjaarsbloeiende bloembollen op: www.bloembol.org