Lege klimatenkas – De Klimatenkas van de Hortus Amsterdam gaat een jaar lang dicht voor een grote, duurzame verbouwing. Als eerbetoon aan deze bijzondere plek, organiseert de Hortus een eenmalig feest voordat de renovatie echt van start gaat. Op donderdag 28 maart nodigt de botanische tuin je uit om deel te nemen aan een disco in de lege kas.

Lege klimatenkas

Afschiedsfeestje met Silent disco

De kas wordt dit jaar gerenoveerd en krijgt een nieuw dak en nieuwe glazen wanden. Daarbij wordt ook de gehele inrichting met duizenden planten opnieuw ontworpen en moet dus alles eruit. Na het verwijderen van alle planten wordt al het glas vervangen. Dan blijft er een lege kas achter. Uitermate geschikt voor bijzonder feest. Daarom organiseert Hortus Amsterdam een spectaculaire silent disco onder de sterrenhemel, van 20:00 tot 00:00 uur.

Zie verder Hortus Amsterdam.

Dans waar ooit de subtropische planten stonden, terwijl je geniet van de beste muziek via onze koptelefoons. Door deel te nemen aan dit evenement, draag je bij aan de verdere verduurzaming en renovatie van de kas. Jouw aanwezigheid is niet alleen een viering, maar ook een daad van steun aan een belangrijke missie. Een kaartje kost 40 euro. De volledige opbrengst gaat naar de verduurzaming van de kas.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Victoria waterlelie bloeit in Hortus Amsterdam

Kom lekker afscheiddansen in lege klimatenkas

Silent Disco, foto Hortus Amsterdam, Barbara van Amelsfort.

750 jaar Amsterdam

Hortus Botanicus Amsterdam toont haar internationale botanische collectie jaarlijks aan miljoenen bezoekers. De verbouwing van de Drieklimatenkas ligt in het verlengde van de missie van de Hortus; om bezoekers het belang van biodiversiteit en de relatie met het klimaat te laten zien, voelen en ruiken. Daarbij staat duurzaamheid voorop. De nieuwe Klimatenkas gaat open in juni 2025, tijdens de viering van 750 Jaar Amsterdam.

Onderwijs en onderzoek

De Hortus is al meer dan 375 jaar een plek voor onderwijs en onderzoek. Dit betekent dat de Hortus zich al die jaren bezig houdt met vragen omtrent het hoe en waarom van planten. Niet geïsoleerd, maar in zijn eigen wetenschappelijke, maatschappelijke en ruimtelijke context.

Nog meer over Hortus

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag:

Meer artikelen over Hortus in Nederland, zie de rubriek Hortus op GroenVandaag.