Chrysant Haydar

Kort nieuws november 2023

sky blue en bright white de kleuren van 2024

Floral Trend Color of the Year 2024: Sky Blue & Bright White.

De kleuren van 2024: Sky Blue & Bright White

Traditioneel onthult sierteeltmediaplatform Thursd.com in november de Floral Trend Color of the Year. Voor 2024 zijn dat twee kleuren die elkaar versterken: Sky Blue & Bright White. Samen beelden ze creativiteit, openheid en een nieuwe start uit. De komende weken staat Thursd.com in het teken van de Floral Trend Color of the Year 2024. Sky Blue & Bright White brengen bloemstylisten en andere designers uit de sierteeltindustrie samen om te werken aan een mooie toekomst. Thursd. daagt ontwerpers van over de hele wereld uit om hun bloemwerk in dit kleurenpalet op hun sociale kanalen te posten met de hashtags #thursdtrendcolor2024, #skybluebrightwhite en #trendcolor2024, zodat ze kunnen worden getoond op Thursd.com.

Kort nieuws november 2023

Trotse introductie Christmas Carol door veredelaar Syngenta.

Kort nieuws november 2023

2 nieuwe “Christmas Carol” variëteiten

Syngenta Flowers introduceert twee nieuwe variëteiten binnen de Helleborus serie ‘Christmas Carol’. De Helleborus serie ‘Christmas Carol’ kenmerkt zich door haar helderwitte bloemen op een sterk donkergroen blad. De naam Christmas Carol heeft deze variëteit te danken aan het feit dat 90% van de planten door hun vroege bloei beschikbaar zijn tijdens de feestdagen.
De twee nieuwkomers binnen deze serie spreken voor zich. ‘Christmas Carol Early’ bloeit gemiddeld twee weken eerder dan de klassieke ‘Christmas Carol’ en de ‘Christmas Carol Compact’ is uitermate geschikt voor kleinere potmaten (6 t/m 9 cm).

Haydar Pink – Haydar Yellow – Haydar Gold

Kort nieuws november 2023

RvZ presenteert tros- en santini herfstcollectie

Veredelaar Royal Van Zanten (RvZ) heeft een collectie samengesteld met Troschrysanten en Santini, speciaal voor de herfstperiode. Rode, oranje en geelachtige tinten voeren hierin de boventoon. De collectie bestaat uit Haydar Yellow en Haydar, beiden een bi-colour variëteit, de brandweer-rode Bontempi en de rassen Melissa en Melissa Red. De laatste rassen zijn te herkennen aan hun volle rode en oranje bloem, met een groen hart.

Wat de rassen allen met elkaar gemeen hebben is het lange vaasleven en hun sterke houdbaarheid tijdens het transport en daarna. Zo kan de consument, met de juiste verzorging, wel twee weken van haar Chrysanten genieten. De rassen kenmerken zich verder aan hun kleurvastheid en doen het uitstekend in een mono-bos, maar zijn natuurlijk ook prachtig als boeketvulling. Meer weten informatie over de rassen vind je op www.royalvanzanten.com

Keukenhof 75 jaar

Planten van bollen in Keukenhof door Theo Aanhane (directeur Hobaho).

Keukenhof 75 jaar

Keukenhof kijkt uit naar haar 75 jarig jubileum in 2024. Er staan vele mooie activiteiten gepland voor deze bijzondere mijlpaal. Hobaho-directeur Theo Aanhane plant bollen voor het nieuwe seizoen en  wenst Keukenhof en de hele bloembollensector een mooi en bloeiend voorjaar toe. Hobaho is al 100 jaar gespecialiseerd in de bemiddeling en de veiling van bloembollen, knollen en vaste planten.