Kunstbloemen beginnen de laatste jaren enorm in populariteit te stijgen. Dit heeft met name te maken met hoe belangrijk duurzaamheid is geworden, het feit dat mensen vaker gaan voor gemak en snelheid maar ook omdat zijden kunstbloemen steeds beter eruit gaan zien. We geven enkele redenen waarom jij kunstbloemen vandaag nog in huis zou moeten halen!

Kunstbloemen

Waarom jij ze in huis moet halen!

Ze zijn goed voor mensen met een allergie

Volgens het RIVM hebben 1 op de 5 mensen in Nederland last van allergische klachten, waaronder hooikoorts. Hooikoorts wordt veroorzaakt door pollen in de lucht die onder andere kunnen komen van verse bloemen. Hou jij van de uitstraling van bloemen in jouw interieur maar heb je erg last van allergische klachten? Kunstbloemen zouden dan een uitkomst kunnen bieden. Deze zijn hypoallergeen en zijn vrij van vervelende pesticiden en hoofdpijn opwekkende geuren en dus uitermate geschikt om je werkruimte of woonkamer mee op te fleuren!

Weinig onderhoud nodig en blijven jarenlang mooi

In tegenstelling tot verse snijbloemen, blijven kunstbloemen ongeacht het seizoen mooi en vereist het minimale inspanningen om ze er prachtig uit te laten zien. Geen water geven, stengels die je niet meer hoeft af te knippen, het wel of niet geven van plantenvoeding en het blijven opruimen van stuifmeel en bloemblaadjes op de keukentafel. Die ellende is met kunstbloemen voorgoed voorbij, heerlijk! Het enige waar je op moet blijven letten is de stofontwikkeling. Stof kan geen kwaad, maar het laat je bloemen er dof uitzien. Ben je toch bezig met schoonmaken? Haal er even een stofdoek of zachte plumeau doorheen en ze zien er weer uit als nieuw.

kunstbloemen

Kunstbloemen zijn duurzaam

Snijbloemen hebben een gemiddelde levensduur van een week tot twee weken. Hierna beginnen de blaadjes te verkleuren en is het toe aan vervanging. Dit brengt hoge kosten met zich mee wanneer je deze maar blijft wisselen en is zeker niet duurzaam te noemen. Een bos bloemen uit een verwarmde kas heeft een flinke invloed op het klimaat. Vandaar dat veldboeketten en kunstbloemen de laatste jaren in populariteit zijn toegenomen. Kunstbloemen van bijvoorbeeld Viv! Home Luxuries zijn stevig, duurzaam en van hoge kwaliteit. Het voordeel van kunstbloemen is dat je ze gemakkelijk kunt opbergen en je per seizoen lekker kunt blijven wisselen van bloemen, zonder dat je extra hoeft uit te geven. Plaats ze eens in een andere vaas, of zet jouw creatie neer op een andere plek. De variaties zijn eindeloos en op deze manier haal je het meeste uit jouw aankopen.

Blijven kleurecht en kunnen tegen een stootje

Zoals in elke branche zijn er vele soorten, merken en variaties op de markt. Zo is dat ook met kunstbloemen en zijden bloemen. Je krijgt echt voor wat je betaalt en daarom zie je ook een duidelijk verschil in uitstraling, kwaliteit en duurzaamheid wanneer je kijkt naar bloemen uit het lagere en hogere segment. Luxe kunstbloemen verkleuren niet in de zon, kunnen tegen wat water en elk bloemetje is echt een replica van de verse bloem. In eerste instantie kost het even wat, maar je gaat er langdurig plezier van krijgen! 

Meer over de kunst en bloemen

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag:

en kijk ook eens in de rubriek GroenVandaag Uitjes.