OEGSTGEEST – Fotobehang. We halen graag met bloemen en planten de natuur in huis (of kantoor). En dat mag best exotisch zijn. Met bijvoorbeeld palmen die onze woonkamers niet alleen verfraaien, maar die ons ook doen denken aan en verlangen naar warme vakanties. In dat op zicht is de Kentia-palm een van onze favorieten. Sierlijk en zuidelijk.
Planten die kunnen gedijen op plekken waar minder zonlicht komt, zodat we een saaie hoek letterlijk opfleuren, zijn wat minder talrijk. Elke plant heeft ten slotte zonlicht nodig. Maar ze zijn er ook, zoals de Sanseveria in haar vele verschijningsvormen.
fotobehang

 

Fotobehang

Natuur in huis

Maar wat kun je nu doen met een donkere plek in huis? Of wanneer je, om welke reden dan ook, geen zin hebt in echte of kunstplanten en toch natuur in huis wil? Dan kan fotobehang de oplossing zijn. Met fotobehang bloemen kan je elke kamer een geweldige intensiteit geven. Zonder dat een en ander opdringerig hoeft te worden.

 

fotobehang

Fotobehang is verkrijgbaar in verschillende varianten.
Van goedkoop naar duur:
Papier: dit zijn behangdelen die je overlappend op de muur plakt.
Vliesbehang: dit zijn banen, waarbij je de muur lijmt en vervolgens het behang ertegen aan plakt.
Airtex: fotobehang uit een stuk, zonder nader dus.

 

 

Je eigen foto

Aan beelden geen gebrek. Aanbieders van fotobehang hebben doorgaans een grote beeldbank waaruit gekozen kan worden. A la carte, zoals dat heet. Op eenvoudige wijze kan je voor een beeld kiezen met die kleuren en die stemming die bij je past.
Is dat niet genoeg dan zijn er nog sites met gratis fotomateriaal, zoals Unsplash.
Maar je kan natuurlijk ook je eigen natuurfoto’s benutten.
 Een eigen foto dient wel te voldoen aan wat specificaties, zoals het aantal pixels. En de kwaliteit moet vanzelfsprekend goed zijn. Het kan voorkomen dat de foto moet worden bijgesneden om die passend te krijgen, maar ook dat is geen probleem. Maatwerk is een service die door elke leverancier kan worden verleend.

 

 

fotobehang

 

Sferen

Behalve bloemen, planten en natuur, kan je ook kiezen voor iets anders. Steden & architectuur bijvoorbeeld. Of verre landen. Of foto’s in zwart-wit. Misschien wil je wel een Amsterdamse gracht op je muur.

 

Materiaal fotobehang
-sterk
-scheurvast
-licht afneembaar

 

fotobehang

 

Minder stress

Er gaat natuurlijk niets boven echte bloemen en planten. Maar een afbeelding schijnt ook een stress verminderend effect te hebben. Onderzoek van het VU Universiteit Medisch Center heeft immers aangetoond dat er zelfs sprake is van het verlagen van het stressgehalte bij het zien van afbeeldingen van planten of stedelijk groen.

 

Foto-credits:
Intro-foto: GroenVandaag
Klaproos: Unsplash, Johannes Pleno.
Bloesem: Unsplash, Lin C.
Zonnebloemen: Unsplahs, Meric Tuna.
Klaprozenveld: Unsplash, Jayne Burton.

 Nog meer over gezondheid en groen