Kunstgras en de trends – Een kunstgrasmat is al geruime tijd populair, en dit neemt de laatste jaren steeds verder toe. Dat heeft alles te maken met de diversiteit en kwaliteit van kunstgras en grastapijten. Er zijn anno 2020 enorm veel kleuren, uitvoeringen en toepassingen beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat er aan ieders wens wel tegemoet gekomen kan worden. Maar wat zijn nou de trends voor 2020? En waarom zou je kiezen voor een gazon van kunstgras?

Kunstgras en de trends

De trends van 2020

kunstspeelgras

Een kunstgrasmat heeft enorm veel voordelen

Ook al veranderen de trends, de voordelen die je hebt van een kunstgrasmat blijven altijd bestaan. Wil je geen onderhoud meer aan je tuin? Vervang dan het gras in je tuin door een kunstgrasmat. Je hoeft dan nooit meer gras te maaien, dus je kunt je grasmaaier in de schuur laten staan of verkopen. Je bespaart enorm veel tijd als je kiest voor kunstgras. In de zomer moet je zeker één keer per week je gras maaien. Vaak ben je hier wel een uurtje mee bezig, tijd waarin je ook lekker zou kunnen relaxen. Ook aan sproeien hoef je niet meer te denken, jouw grasmat blijft namelijk altijd groen. Ook verkleurt het niet door UV licht.

Grastapijten versus kunstgras

Dat kunstgras populair is en trending blijft, dat is wel duidelijk. Maar wat dacht je van een grastapijt? Een grastapijt kun je gebruiken in en om het huis. Als je bijvoorbeeld een serre hebt, dan zou je een gedeelte van je tuin naar binnen kunnen halen door het plaatsen van een grastapijt. Op deze manier krijg je een hele natuurlijke sfeer in huis. Je kunt ook nog eens de kleuren van het kunstgras buiten aan laten sluiten op de kleur van het grastapijt in de serre. Je maakt er dan gelijk één geheel van.

campingkunstgras

Een kunstgrasmat op je balkon of bij je caravan

Ook als je niet in het bezit bent van een tuin kun je gebruik maken van een grastapijt. Zo verander je jouw balkon van een saaie betonnen vloer in een groen paradijs. Kunstgras is bestand tegen regen, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Om deze reden is een grastapijt of kunstgras ook heel erg geschikt om te gebruiken op de camping. Een prachtige plek creëren bij je caravan doe je heel gemakkelijk met een grastapijt. Als je een grastapijt op je terras hebt, kun je nog meer genieten van je vrije tijd. En als je meer ruimte hebt, dan kun je er ook voor kiezen om kunstgras aan te leggen. Je hoeft dan ook op vakantie je gras niet meer te maaien, ideaal!

Hulp bij de juiste keuze

Bij zowel het kiezen van een kunstgrasmat als een grastapijt zijn de mogelijkheden in 2020 eindeloos. De kwaliteit wordt steeds beter, het is duurzaam en er zijn enorm veel variaties beschikbaar. Omdat kunstgras zo lang mee gaat, wil je natuurlijk wel direct de juiste keuze maken. Je kunt dit hebt beste doen door het kustgras met eigen ogen te zien. Je kunt dit natuurlijk doen door bij de verschillende aanbieders van kunstgras op bezoek te gaan, maar je kunt ook gratis stalen aanvragen. Kunstgras en de trends, doe gerust mee.

Het leggen is geen kunst

Kunstgras leggen is niet moeilijk. Je doet het stapsgewijs. Meer een kwestie van goede voorbereiding en nauwkeurigheid.