OEGSTGEEST – Op donderdag 24 november ‘overviel’ teler Rob Luiten uit Bleiswijk met een enorme bos Euphorbia bloemist Els van den Burg van bloemenwinkel ‘De Bloemist’ in het stadshart van Zoetermeer. Nog onder de indruk van de actie vertelt Els dat ze de bloem al regelmatig gebruiken om klanten te verrassen met weer eens een andere bloem. Els: “Met zijn aparte vorm en zijn brede kleurenpalet geeft de Euphorbia fulgens elk boeket een eigen gezicht.”
 

Euphorbia

Bloemist door kweker verrast met Euphorbia

Vaasleven
Deze typische najaarsbloem komt oorspronkelijk uit Mexico en staat dan ook liever niet in een koelcel. Hij is verkrijgbaar in trosvorm en als lange tak(veer). De hoofdkleuren zijn wit, rood, oranje, geel en diverse tussenkleuren. Teler Rob geeft nog een handig tip: “Afsnijden van de steel kan prima als hij maar weer gauw op water wordt gezet, ‘dichtkoken’ is dan niet meer nodig.” Het vaasleven bedraagt makkelijk 10 tot 12 dagen. “Bovendien leeft de bloem in de vaas”, vertelt Rob, “af en toe laat valt bloemetje, maar opent ook weer nieuwe.”

Deze activiteit is onderdeel van de promotiecampagne Seizoensbloemen waarmee de bloemist elk seizoen, 365 dagen per jaar, geïnspireerd wordt door het ongelofelijk mooie assortiment seizoensbloemen.