ALMERE – EcoMatcher. Floriade Expo 2022 in Almere staat in het teken van Growing Green Cities. De tuinbouwtentoonstelling wordt een levend laboratorium met inspirerende exposities van landen, steden en bedrijven en toont innovaties en oplossingen rond de thema’s groen, voedsel, gezondheid en energie. Bij Floriade Preview kunnen bezoekers nu al een voorproefje nemen.

EcoMatcher

Plant bomen over de hele wereld

Floriade Preview

Floriade is volop in aanbouw. Het is nu al mogelijk een kijkje op het 60 ha grote terrein waar Floriade verrijst. En waar de basis wordt gelegd voor de nieuwe stadswijk Hortus. Wil je graag een kijkje nemen en zien hoe Floriade groeit? Ga dan naar Floriade Preview waar je een kijkje neemt in het bezoekerscentrum, voorproefjes krijgt in de paviljoens en met een treintje het terrein verkent. Tot een aantal maanden voor de opening in 2022 is Floriade Preview geopend. Volg met je bezoek de ontwikkelingen op de voet.

een bos vol bomen

EcoMatcher

EcoMatcher is een plek waar bezoekers alles kunnen leren over bomen en hoe waardevol bomen zijn voor ons leven. Bezoekers kunnen zelf overal in de wereld bomen planten met behulp van de technologie van EcoMatcher. “We zijn trots om deel uit te maken van Floriade Preview, een geweldig initiatief om bezoekers te informeren over alles wat met groen te maken heeft, inclusief het planten van bomen”, zegt Bas Fransen, CEO en oprichter van EcoMatcher.

EcoMatcher werkt samen met doorgelichte stichtingen van over de hele wereld die gespecialiseerd zijn in het planten van bomen ter ondersteuning van kleinschalige boerderijen.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Arboretum

“EcoMatcher is een waardevol onderdeel van Floriade Preview. Bijzonder om te zien wat technologie en nieuwe businessmodellen voor de wereld kunnen betekenen. Het past bij het Arboretum van Floriade, een bomen- en plantenbibliotheek, waar de bezoeker straks letterlijk doorheen loopt. Hier staan duizenden bomen die zijn geselecteerd omdat ze een bijdrage leveren aan een gezonde, groene stad.”, zegt Peter Verdaasdonk, directeur van Floriade Expo 2022.

bos

Bomen planten

EcoMatcher plant bomen en complete bossen voor particulieren en bedrijven met organisaties van over de hele wereld die gespecialiseerd zijn in het planten van bomen. Bovendien stelt het digitale platform van EcoMatcher bedrijven in staat om die bomen te gebruiken als zinvolle relatiegeschenken, als beloningen, voor medewerkers’ betrokkenheid en transparante CO2-compensatie programma’s.

Met het EcoMatcher platform kunnen gebruikers virtueel naar elke boom reizen, en meer te weten komen over de boom en de boer van de boom.

foto-credits
intro-foto, Floriade / Ecomatcher
foto 2, kazuend op Unsplash
foto 3, Dave Hoefler op Unsplash
foto 4, David Bruyndonckx op Unsplash

bos

Nog meer over bomen