Reinier van den Berg – Op 28 februari is het zover. Dan wordt de 38e editie van de Lentetuin Breezand geopend door meteoroloog Reinier van den Berg. Dit jaar is het thema: Duik in de onderwaterwereld. Meteoroloog Reinier van den Berg opent dit jaar de Lentetuin Breezand. Hij is jarenlang weerman geweest bij RTL4 en weet dus alles over het klimaat en dus over water.

Reinier van den Berg

Weer en klimaat

Reinier spreekt met passie en overtuiging over het weer en het klimaat. Hij was als tiener er al van overtuigd later weerman te worden, en dat werd hij. In 1989 kwam hij op tv. Eind januari is hij na 32 jaar gestopt als weerman. Maar het weer zal altijd een passie van hem blijven. Reiniers grootste drive is mensen inspireren om de kans en uitdaging in duurzaamheid te zien.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Generaal Middendorp roept op tot groen denken

Lentetuin

Tulpen en andere bolgewassen

Zoals ieder jaar wordt het ZAP-complex in Breezand omgetoverd tot een waar voorjaarsspektakel. Op woensdag 28 februari maart zal Reinier van den Berg officieel de show openen, waarna het vijf dagen lang genieten is van de mooiste tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten, calla’s, lelies en andere bijzondere bolgewassen. Naast de bloemenpracht is er ook een complete voorjaarsbeurs, een restaurant, drie zinderende feestavonden en is er amusement voor de kinderen. Kortom: alle ingrediënten voor een heerlijk dagje uit.

Locatie Lentetuin
Sportcomplex ZAP
Ceresplein 1
1764 HD Breezand

Fotobijschrift: Reinier van den Berg (Lentetuin, Breezand)

lente met bolletjes-op-pot

bol-op-pot

Lentebloeiers in de tuin

Een frisse buitentemperatuur zorgt ervoor dat de lentebloeiers extra lang bloeien. Mocht er zich echter een stevige vorstperiode aandienen dan is het verstandig om de plantjes in potten tijdelijk binnen te zetten. Voordeel: het is dan direct lente in huis! Wanneer de buitentemperatuur schommelt rond het vriespunt is er overigens niets aan de hand. De lentebloeiers gaan misschien even wat slap hangen, maar zodra de temperaturen stijgen, richten ze zich weer op. Geef bij droog weer af en toe een slokje water.