HONSELERSDIJK – Harmonise is de orchideeën stijltrend van 2017: een mix van aardse kleuren, natuurlijke accenten en dessins met stralende tinten zoals lichtgeel, roze en lila. Orchideeën- met haar diverse vormen, kleuren en texturen – zijn dan ook een perfecte match bij deze stijl. Elke orchidee is immers een unieke verschijning, met haar eigen symboliek, en geeft elk interieur een persoonlijke sfeer.

Orchideeën

 

dé stijltrend van 2017

Drie verschillende looks voor een verrassende, unieke touch in elk interieur

 

 

Kleurrijk & stoer: Cambria
Haar looks: grillig gevormde bloemen in prachtige, diepe kleuren zoals bruin, paars of rood.
Bijzonder: de Cambria is een unieke orchidee omdat ze niet in het wild voorkomt; het is een kruising tussen verschillende geslachten.
Interieurtip: zet ze in een aardewerkpot voor een stijlvolle, stoere uitstraling.

Weetje: er zijn ook Cambria’s in roze en oranje tinten en zelfs een klein aantal witte en gele soorten met een bruinpaarse tekening.

 

[youtube id=”BQCKAuKNYW8″ width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”?rel=0&controls=0&showinfo=0″ class=””]

Mysterieus & sierlijk: Cymbidium Cascade
Haar looks: een waterval van bloemen in zachtroze, lichtpaars of wit met lang grasachtig blad.
Bijzonder: de Cymbidium staat symbool voor moraal en deugd.
Interieurtip: door deze orchideeën als hangplant tegen een donkere achtergrond te hangen, lijken ze als vogels in de lucht te zweven.

Weetje: in Azië is het een eer en een gebaar van respect en vriendschap om een Cymbidium cadeau te geven of te krijgen.

Orchideeën dé stijltrend van 2017

 

 

Elegant & vrouwelijk: Phalaenopsis
Haar looks: deze klassieke schoonheid is verkrijgbaar in maar liefst zestig verschillende vormen en kleuren – van paars tot roze, zalmroze, wit en geel.
Bijzonder: deze orchidee staat symbool voor elegantie, vrouwelijkheid en verbondenheid. De Phalaenopsis wordt ook wel gezien als ‘een uiting van je gevoelens’.
Interieurtip: een witte ruimte meer kleur geven? Sommige soorten zijn gespikkeld of hebben gestreepte patronen, alsof een schilder de bloembladeren met een penseel heeft ingekleurd.
Weetje: deze soort wordt ook wel de Vlinderorchidee genoemd en komt oorspronkelijk uit de Tropische regenwouden van Azië, Nieuw-Guinea en Australië

Meer informatie op: www.orchidsinfo.eu