Pastelroze – Volgens het internationale online bloemenmagazine Thursd is de opmars van roze pasteltinten volgend jaar duidelijk zichtbaar. De designkleuren en trends van 2022 gaan volgens Thursd richting een sereen matroze. In dit pallet passen prachtig de natuurlijke aarde- en moskleuren.
Ondanks, of misschien wel juist door, de corona-pandemie, wil Thursd een zachte positieve noot toevoegen aan de sierteeltdesign met de Floral Trend Color 2022, genaamd Genuine Pink of te wel pastelroze. Een romantische en rustgevende kleur die mensen verbindt.

genuine pink

Genuine Pink

Thursd: “Roze kleurenschema’s met oranje, zalm, perzik en koraal zijn veelzijdig en genderneutraal. Perfect voor interieurontwerp en decor. Deze trendkleur benadrukt dat gelijkheid belangrijker is dan ooit, of het nu gaat om geslacht, ras, geaardheid of levensbeschouwing. De wereld is te mooi om ons te verdelen.”

trendkleuren

Bruggen bouwen

Thursd kiest voor 2022 voor een oprechte, eerlijke florale trendkleur. Thursd: “Er is veel woede in de wereld. Woede om ongelijkheid, om onrecht. Iedereen zit wel in een of andere bubbel die niet luistert naar andere bubbels. Kleuren staan symbool voor de kant die mensen kiezen.

Pastelroze

Met welke vlag loop je rond? Welke kleuren laat je zien op je sociale media profiel? Het is tijd om bruggen te bouwen. Als er één kleur is die verzoent, is het pastelroze. Deze kleur brengt de gemoederen tot bedaren. Genuine Pink vertedert en verzacht. Het benadrukt de noodzaak van verzoening, zoals bloemen en planten altijd een boodschap brengen van liefde en troost, nooit van haat. De trendkleur laat zien dat er hoop is dat mensen weer naar elkaar luisteren en elkaar respecteren.”

trendkleur van 2022

Positive boodschap

De komende weken staat Thursd.com in het teken van de Floral Color of the Year 2022. Vele bloemenontwerpers van over de hele wereld zullen een bijdrage leveren om bewustwording en aandacht te creëren voor de positieve boodschap. Met hun ontwerpen in het kleurenpalet Genuine Pink vertellen zij waarom het thema voor hen zo belangrijk is.

Thursd: “Floral Trend Color Genuine Pink brengt ons samen en zorgt ervoor dat sierteeltdesigners en andere professionals uit de industrie samenwerken aan een positieve impact.”

 

Thursd is een internationaal online platform/magazine met verhalen van en over bedrijven en personen in de sierteeltsector. Met deze verhalen verbindt Thursd de keten, van veredelaar tot consument.

De trendkleur van 2021

In 2020 riep Thursd goudgeel uit als kleur van 2021. Lees het artikel op GroenVandaag: