OEGSTGEEST – Goudgeel trendkleur 2021. De bloemendesignkleuren en trends van 2021 neigen naar geel. Een scheutje oranje, karmozijnrood, aardetinten en zachte wit- en groentinten benadrukken allemaal een balans in het overheersend gele palet dat trendwatchers zien voor 2021.

Scorched Earth

Goudgeel, verschroeide aarde

Online bloemenplatform Thursd heeft scorched earth, oftewel goudgeel, aangekondigd als de Thursd® Floral Color of the Year 2021. Beginnend bij een zonovergoten tint gaat de kleur van feloranje naar een licht gebroken geel waar het hoopvol blijft hangen, eindigend in een somber geelbeige dat de vernietigde aarde symboliseert. De trendkleur benadrukt de noodzaak om ons te verdiepen in een wereld die wordt gekenmerkt door kleuren die duurzame gedachten weerspiegelen.

first-gold

Klimaatverandering

Door te kiezen voor een florale trendkleur voor het jaar 2021 met de indrukwekkende naam Scorched Earth, verschroeide aarde, wordt de aandacht getrokken en creëert Thursd bewustwording voor de mogelijke gevolgen van klimaatverandering. Scorched Earth kan zowel positief als negatief worden geïnterpreteerd. Het benadrukt de drang om iets te doen, zie de positieve impact van de bloemenbranche in deze moeilijke tijden. Met bloemen kijken we naar elkaar om, willen we ons medeleven uitdrukken.

Scorched Earth

De komende twee weken leveren meer dan veertig bloemenontwerpers van over de hele wereld op Thursd.com een bijdrage om bewustwording en aandacht te creëren. Met hun ontwerpen in het kleurenpalet Scorched Earth vertellen zij waarom het thema Scorched Earth voor hen belangrijk is.

Een merk zo invloedrijk als Thursd kan impact hebben op de manier van denken en het doen van mensen. Door voor 2021 een bloementrendkleur te kiezen die gekoppeld is aan duurzaamheid, gebruikt Thursd zijn stem om de createurs in de bloemenbranche aan te spreken.

Thursd (www.thursd.com) is een internationaal online platform/magazine met verhalen van en over bedrijven en personen in de sierteeltsector. Met deze verhalen verbindt Thursd de keten, van veredelaar tot consument.

 

Meer florale trendkleuren van het jaar, kijke dan ook een naar de deze kleurjaren:
Trendkleur 2022
Trendkleur 2023
Trendkleur 2017