MARIJENKAMPEN -We konden al kiezen uit bestrating, grind, beton, houtsnippers, schors, schelpen en cocao-doppen. Nu zijn er ook perzikstenen als niet groene bodembedekking. Behalve een stijlvolle en warme aankleding is perziksteen een 100% natuurproduct en duurzaam in gebruik.

Perzikstenen

Kern van de steenvrucht
Perzikstenen zijn de hardhouten kernen van perziken. Ze worden stenen genoemd, omdat de perzik een steenvrucht is. Ze zijn zwaarder dan houtsnippers. Verwaaien of wegspoelen doen ze niet. Overvloedig herfstblad kan gewoon met een bladblazer verwijderd worden.
De meeste perzikstenen
 worden na de oogst gekneusd, wat de loopkwaliteit ten goede komt. Omdat er alleen zomeroogst is , worden perzikstenen uit Europa en Zuid Afrika ingevoerd, waardoor ze het hele jaar in beschikbaar zijn.

perzikstenen_pad Toepassing
Perziksteen zijn buitengewoon decoratief in plantenbakken, bloemenborders, langs de vijver of in de kruidentuin. Een laag van ruim 5 cm heeft al een sterk onkruid remmende en slak werende werking. Bovendien voorkomen de stenen uitdroging van de bodem.
Voor een oprit, parkeerplaats of wandelpad is een goede ondergrond van belang. Een natuurlijke zandbodem hoeft eigenlijk alleen maar egaal getrokken en aangetrild te worden. Een minder zachte bodem zal eerst verstevigd moeten worden door een hardere laag aan te brengen met bijvoorbeeld zand, grindplaten of puin.

bron en foto-credits: nocciolo