Regenpijp. De drainpipe clicker. De bloempot waarmee je een saaie regenpijp kan veranderen in een bloeiende pilaster van bloemen. Plantenpotten en -bakken speciaal voor de balkonreling zijn er al wat jaartjes, en het aanbod lijkt zich nog steeds verder te variëren. Zowel in vormen, trendy kleuren als in materiaal wat steeds lichter van gewicht wordt. Bijvoorbeeld de flower bridge, die je door een slimme uitsparing in het reservoir aan weerszijde van de balkonreling vast zet.Regenpijp

Een net zo slimme innovatie is drainpipe clicker. Met een kunststof beugel click je deze bloempot eenvoudig vast aan een regenpijp. Meerdere potten boven elkaar en je maakt van je saaie grijze buis een mooie verticale tuin.

De flower bridge en de drainpipe clicker zijn creaties van de firma elho.com.

 

Regenpijpbekleding

ja echt wel. Ze bestaan. Bedrijven die begaan zijn met onze regenpijp. Die vinden dat die saaie grijsgrauwe afvoerpijp wel iets extra’s kan gebruiken. Die iets toevoegen aan je huis en die je kan voorzien van een ‘eigen identiteit’. In harmonie met zijn omgeving of juist een opvallende vrager van aandacht. Bedrijven die ons helpen om onze regenpijpen te bekleden. Regenpijpbekleding die je met speels gemak aanbrengt en helemaal design, als je dat wil. Bestikkerd met de meest spreken dessins. De grijze regenpijp krijgt het nog moeilijk.
Maar je kunt er natuurlijk ook voor klimplanten kiezen. Een clematis of kamerperfoelie of de snelgroeiende bruidsluier. Met iets groens en bloeiends doe je trouwens ook de vlinders en bijtjes een plezier.

De zoete geur van de kamperfoelie komt in de zomermaanden ‘s avonds vrij op het moment dat de nachtvlinders in actie komen. Die weten door de geur precies waar ze in de tuin moeten zijn om te eten.Meer over klimplanten

Zie deze artikelen op GroenVandaag: