Tekentool – Goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar een eigen droomtuin: met de Pokon Tekentool wordt je droom werkelijkheid. Je ontwerpt heel eenvoudig je eigen tuin met bijvoorbeeld verhoogde borders, gazon, moestuin en een plek voor de trampoline.

Tekentool

Zelf ontwerpen

De tekentool wijst zich vanzelf. Je maakt een (gratis) account aan op Pokon.nl en kunt direct aan de slag. Je begint met de vorm en afmeting van je tuin. Daarna is het een kwestie van naar eigen smaak invullen. Sleep de diverse elementen (zoals tegels, tuinmeubels, vlonder of vijver) in het ontwerp en je droomtuin krijgt vorm. Elk element kun je eenvoudig aanpassen, verschuiven of verwijderen. Het ontwerp sla je op en kun je later opnieuw bewerken. Het is ook mogelijk om meerdere tuinontwerpen te maken.

pokon tekentool

Groen of grijs

Hou bij het ontwerpen wel rekening met de verhouding tussen groen en tegels. Hoe meer groen, hoe beter. Tijdens plensbuien wordt het regenwater dan goed opgenomen in de bodem en voorkom je waterplassen en overbelasting van de riolering. Pokon adviseert minimaal 60% groen in je tuin. De Pokon Tekentool berekent automatisch de verhouding tussen groen en grijs van jouw ontwerp.

Van droom tot werkelijkheid

Wil je je digitale droomtuin werkelijkheid maken? Je ontwerp kun je eenvoudig downloaden en uitprinten. Ga naar een hovenier of tuincentrum met jouw tekening en zij helpen je graag om je tuindroom te verwezenlijken!

Kijk voor meer informatie op www.pokon.nl.

tuinen van appeltern

Ideëen en bloemenpark Appeltern

De tuinen van Appeltern zijn gemaakt om je te helpen. Bezoek die eens voordat je aan de slag gaat met je tuinontwerp. De ruim 200 voorbeeldtuinen zijn zeer inspirerend, een rijke bron voor een eigenzinnige insteek. De tuinen zijn aangelegd om je te laten ervaren hoe je planten en materialen het best kunt combineren. Op basis van je bezoek en onze tips kun je zeker al uit de voeten. En heb je je ontwerp klaar, dan ben je vast niet je tuinmeubels vergeten. Want de tuin is er vooral om in te zitten en van te genieten.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Een groene tuin begint met een groen ontwerp

Meer over de Tuinen van Appeltern

Meer artikelen over de Tuinen van Appeltern lees je in de GroenVandaag-rubriek Appeltern.