Potzonnebloem Sunsation – Bloeitesten met de potzonnebloem Sunsation hebben aangetoond dat één bloem minimaal drie weken bloeit, dag en nacht. Dat zijn meer dan 500 onafgebroken zonuren. Een schril contrast met zonmaand augustus, waarin volgens het KNMI in 2016 de echte zon zich ‘maar’ 240 uur liet zien. Deze vrolijke potzonnebloem zorgt in de zomer van 2017 gegarandeerd voor een extra portie zonneschijn.

Potzonnebloem Sunsation

Zonne-energie

Als geen andere plant geeft de zonnebloem je een ultiem en vrolijk zomergevoel. Om de zonkracht van de Sunsation-plant te leren kennen, hebben kwekers allerlei testen laten uitvoeren. Behalve bloeiproeven zijn ook de effecten van weersinvloeden gemeten. Resultaat: Sunsation bloeit het beste buiten op een zonnig plekje en is uitstekend bestand tegen weer en wind. Door zijn compacte vorm en beperkte hoogte (gemiddeld 40 cm) blijft de plant eenvoudig overeind en bloeit dapper door. Ook tijdens slecht weer.

Potzonnebloem Sunsation zorgt voor extra zonuren
Potzonnebloem Sunsation zorgt voor extra zonuren

Stylingtips

-Kies voor gele potten voor een extra zonnig effect.
-Beschilder de potten met vrolijke stippen of streepjes.
-Een aantal Sunsation-planten bij elkaar in een grote pot zorgt voor extra zomers sfeertje.

Balkon & Terras

Potzonnebloem Sunsation is ideaal voor op balkon en terras. Kies een mooie pot, bak of mand en zorg dat er een gaatje in de bodem zit zodat overtollig regen- en gietwater kan wegvloeien. Met een (bijpassende) schotel of schaal onder de pot vang je het overtollige (giet)water op. Vul de pot met verse potgrond, verwijder het kweekpotje en plant de Sunsations. Druk de kluit stevig aan en geef water.

zonnebloem in pot
zonnebloem in pot

Verzorgingstips

-Zet de potzonnebloem op een zonnige plek.
-Geef regelmatig water (als de potkluit licht vochtig aanvoelt, is het voldoende).
-Verwijder steeds de uitgebloeide bloem zodat de volgende bloemknop zich kan openen.

Meer info vind je op www.facebook.com/sunsationsunflower

Flame

Voor het zonnige vakantiegevoel hoef je dit jaar dus niet ‘en route’ naar de zonnebloemvelden in Frankrijk. Je creëert een Frans sfeertje eenvoudig op eigen terras of balkon met zonnebloemen van Sunsation. Wekenlang bloeien de ‘zonnetjes’ relaxed en vrolijk door. Bijvoorbeeld de Sunsation Flame. Deze zonnebloem heeft een bronskleurige ring op de felgele bloem.