OEGSTGEEST – Er is een nieuwe potzonnebloem. Voor het zonnige vakantiegevoel hoef je dit jaar dus niet ‘en route’ naar de zonnebloemvelden in Frankrijk. Je creëert een Frans sfeertje eenvoudig op eigen terras of balkon met zonnebloemen van Sunsation. Wekenlang bloeien de ‘zonnetjes’ relaxed en vrolijk door. Nieuw dit jaar is de Sunsation ‘Flame’. Deze zonnebloem heeft een bronskleurige ring op de felgele bloem.

 

Potzonnebloem Sunsation

sunsation potzonnebloemJe ziet ze tegenwoordig steeds vaker: mobiele tuintjes. Grote verrijdbare potten of een plateau op wieltjes. Ideaal om de planten eventjes opzij te zetten wanneer je extra ruimte nodig hebt of wanneer je jouw zonnetjes graag op een andere plek wil laten stralen.

 

Wist je dat zonnebloemen ook uit zichzelf bewegen? De bloemen draaien altijd richting de zon. Vandaar dat de Fransen ze Tournesol noemen. Wanneer je meerdere Sunsation-planten samen in een grote pot zet, ervaar je die aardige eigenschap nog duidelijker.

 

Zonnig vakantiegevoel op eigen terras
Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.facebook.com/sunsationsunflower

 

sunsation potzonnebloem

Nieuw: flame

Behalve de bekende potzonnebloem Sunsation ‘Yellow’ is er nu ook Sunsation ‘Flame’. Op de gele bloemblaadjes, rond het donkere hart, is een goudbronzen ring te zien voor een extra vlammende uitstraling.
De plant heeft daarnaast alle eigenschappen van de ‘Yellow’: een sterke steel en compacte vorm. Zo blijven ze, in weer en wind, stevig rechtop staan. Sunsation-planten worden maximaal 40 cm hoog.

 

Wekenlang genieten

Veeleisend is de potzonnebloem zeker niet. Zet de plant op een zonnige plek en geef regelmatig water. Is er een bloem uitgebloeid? Knip ‘em weg en de volgende knop komt tot bloei. Zo kun je er wekenlang van genieten.

De potzonnebloem Sunsation is verkrijgbaar bij tuincentrum, bloemist, bouwmarkt en supermarkt vanaf € 2,99.