OEGSTGEEST – Nieuwe potplanten en perkplanten. De Flower Trails is een internationale vaktentoonstelling van veredelaars van potplanten en perkplanten. Jaarlijks, in de maand juni, laten zij hun laatste noviteiten en concepten zien aan groothandel en winkelbedrijven.
Die besluiten vervolgens of ze het nieuwe aanbod op nemen in hun assortiment, om het volgend tuinseizoen aan de consument aan te bieden.

Tijdens de Flower Trails is er bijzonder veel te zien. Heel veel van al dat moois ontsnapt vaak aan de aandacht van de consument.
Ook voor GroenVandaag is het lastig om al die bijzondere bloemen en planten te tonen op haar site en social media-kanalen.

Wat hier volgt is een selectie die wij ontvingen van Plantipp, een bedrijf dat veredelaars van siergewassen wereldwijd vertegenwoordigt.

 

 

 

Nieuwe potplanten en perkplanten

Clematis Little Lemons


Een dwerg-Clematis met lange bloeiperiode. In Nederland trekken de bloemen met name bijen en hommels aan. 
Little Lemons maakt stelen van 20-30 cm lang met soms een uitschieter tot 50 cm. Het blad is geveerd en groen gekleurd. De gele bloemen zijn knikkend en mooi klokvormig met een doorsnede van 2-3 cm. Na de bloei verschijnen de glanzende zaadpluizen. De zijbloemen geven gewoonlijk geen zaadpluizen. 
Clematis Little Lemons bloeit vanaf half mei tot begin september. Snoei in maart tot op 10 cm boven de grond. 
Little Lemons is van de Tangutica Groep is winterhard tot -25 ºC.

Agastache Crazy Fortune

Een mooie vaste plant met bontgekleurd blad en blauwpaarse bloemen. In het voorjaar loopt het blad uit met bont blad in de kleuren groen en paars. Het blad van deze dropplant geurt ook echt naar drop/ anijs. De bloeitijd is van juli tot september.
 Plant Crazy Fortune in de zon in een vruchtbare, goed doorlaatbare grond. Crazy Fortune heeft een opgaande groei en wordt ca. 70-80 cm hoog en 50 cm breed. Een ideale plant voor in de border of voor in een pot op terras of balkon.
Ook bijen en vlinders zijn “crazy” van Crazy Fortune. Winterhard tot -20 ºC.

Weigela Picobella Rosa

Deze Weigela geeft enorm veel bloemen in de bloeiperiode. Van mei tot oktober kun je genieten van de vele roze bloemen. Picobella Rosa blijft zeer compact en wordt ca. 40 cm hoog en 60 cm breed. Heeft zeer fijn blad en vraagt weinig onderhoud: snoeien kan maar is niet noodzakelijk. Plant Picobella Rosa in de zon in een vruchtbare, goed doorlatende grond. Winterhard tot -25 ºC.

Bron en foto’s: Plantipp
Info over de Flower Trails

Meer bijzondere planteninformatie van Plantipp:
Edelweiss Blossom of Snow bloeit twee keer
Carex Evercolor Everillo straalt in tuin en stad