OEGSTGESST – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden plant woensdag 14 maart een Koningslinde in het Griftpark te Utrecht.

De linde is haar aangeboden door de initiatiefgroep In Vrijheid Verbonden, een netwerk van religies en levensbeschouwingen in Nederland. Dit gebeurde tijdens een symposium op 22 januari 2018 met als thema ‘een zorgzame samenleving’. Vanuit de verschillende religies en levensbeschouwingen werd tijdens dit symposium gereflecteerd op dit thema. Als symbool van duurzaamheid werd de Koningslinde door In Vrijheid Verbonden aangeboden aan de Prinses.

Koningslinde

Prinses Beatrix

In bijzijn van vertegenwoordigers van de verschillende religies en leerlingen van de omliggende basisscholen plant Prinses Beatrix de linde. Op het terrein van het Griftpark heeft vroeger een Gemeentelijke Gasfabriek gestaan. Nu is het een ontmoetingspunt voor buurtbewoners, kinderen, ouders en tal van activiteiten.

In april 2013 werd in alle Nederlandse gemeenten een koningsboom geplant ter ere van de troonswisseling op 30 april. Het plan was een initiatief van de Stichting Nationale Boomfeestdag.

 

[Beeld: © RVD, Jeroen van der Meyde]