AMSTERDAM – TV-persoonlijkheid Quinty Trustfull doopt zaterdag 19 januari, Nationale Tulpendag 2019, haar eigen tulp. De doop vindt plaats vlak voor de officiële opening van het nieuwe tulpenseizoen op de Dam in Amsterdam. De nieuwe tulp wordt aangeboden door de Nederlandse tulpenkwekers. Arjan Smit, namens de kwekers: “Dit jaar willen wij aan het begin van een nieuwe tulpenseizoen Quinty Trustfull eren. Ze is een elegante vrouw met een warme, positieve en krachtige uitstraling. Deze eigenschappen komen precies overeen met de nieuwe tulp en het thema van Tulpendag 2019: Flowerpower.

 

Quinty Trustfull

 

Quinty Trustfull

Tulp

Bovendien spreken we onze waardering uit voor de inzet van Quinty als ambassadeur van stichting Pink Ribbon tegen borstkanker.” De nieuwe tulp draagt de naam: Tulipa ‘Quinty Trustfull’. In 2008 doopte Quinty Trustfull ook al een tulp: Tulipa ‘Pink Ribbon’.

 

Nieuwe tulp als symbool voor kracht en positiviteit

 

quinty trustfull tulpendag

Nationale Tulpendag

Nationale Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari viert Nederland jaarlijks de start van een nieuw snijtulpenseizoen. Nederlandse tulpenkwekers een reusachtige pluktuin met zo’n 200.000 bloemen aan op de Dam in Amsterdam. Iedereen is van harte uitgenodigd om gratis een bosje tulpen te komen plukken.
Er worden gasten van maar liefst 100 verschillende nationaliteiten verwacht. Daarmee komt het verbindende karakter van Tulpendag tot uiting. Voordat de poorten van de tuin opengaan, is de kleurrijke bloemenzee te bewonderen vanaf een speciale kijkersbrug.

 

Om 13.00 uur zal Quinty Trustfull de tuin officieel openen en daarna mag het publiek naar binnen om gratis een bosje van 20 tulpen te plukken. Naar verwachting is de pluktuin tot 17.00 uur geopend (op=op). Het tulpenseizoen duurt tot en met mei.

 

Fotocredit: TPN