OEGSTGEEST  – Aan de 19e editie van de Ride for the Roses, zondag 4 september, deden zo’n 7.000 deelnemers mee om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Met als eindresultaat een bedrag van 585.000 euro.

Roses

Dit jaar wordt het geld besteed aan onderzoek naar leukemie. Diverse prominenten fietsten mee, waaronder Ride-ambassadeurs Frits Barend, Hennie Kuiper, Dennis Wilt, Theo de Rooij, Tom Veelers en Bob de Jong.

Toponderzoek
Begrijpen hoe kanker ontstaat: dat is de rode draad in het onderzoekswerk van fundamenteel onderzoeker en KWO-prijswinnaar prof. dr. Ruud Delwel. Naar zijn onderzoek gaat de opbrengst van deze Ride. Doel is om kanker te reduceren tot een chronische ziekte en niet langer een ziekte waar mensen aan sterven’, zei Sigrid Attema van KWF Kankerbestrijding. ‘De Ride levert met de opbrengst een belangrijke bijdrage om het toponderzoek dat hiervoor nodig is mogelijk te maken’.

Fietsers
Even voor elf uur loste wethouder van Enschede Hans van Agteren het startschot voor de toerfietsers. Voor deze deelnemers waren twee routes uitgestippeld van 25 en van 50 kilometer door de regio Twente. Jong, oud, getraind of ongetraind, op de ligfiets of de e-bike, kinderen op eigen fiets of achterop bij vader en moeder; de Ride is voor iedereen.
Voor het eerst in de geschiedenis van de Ride in Nederland was er ook een plek voor MTB-ers in het programma. Er werd gebruik gemaakt van bestaande MTB-routes in de omgeving van Hengelo en Delden die zich heel goed leenden voor de 35, 50 en 70 km tochten. Ruim 400 deelnemers fietsten een afwisselende en uitdagende route.

Acties voor KWF
Aan het begin van de middag werden de eerste deelnemers binnengehaald, waarbij om 14.20 uur het peloton zijn intrede deed. Alle deelnemers ontvingen onder grote belangstelling van honderden toeschouwers bij de finish in de bijzondere entourage de speciale Ride-roos.
Daarna kon men bijkomen en nagenieten van optredens van de band ENorm die ook hun speciaal voor de Ride Twente geschreven nummer ten gehore bracht. “Reach for the Roses” is nog steeds te downloaden via ITunes en de opbrengst gaan geheel naar KWF.
Aan het einde van de middag werden diverse cheques van onder andere de hoofdsponsors uitgereikt. De PreRide Twente overhandigde een fanatische cheque ter waarde van 50.000 euro.

Ride for the Roses 2017
De jubileum editie van dit bijzondere fietsevenement vindt plaats op 3 september 2017. Vanaf oktober is inschrijven mogelijk op www.ridefortheroses.nl