Kleinste robotgrasmaaier – Robomow, fabrikant van robotgrasmaaiers, introduceert dit voorjaar de nieuwste serie grasmaaiers: de RX-modellen. Deze robotmaaier is ontworpen voor tuinliefhebbers met kleine gazons om de klus van het grasmaaien sneller, gemakkelijker en efficiënter te kunnen doen. De RX-modellen treden in de voetsporen van de succesvolle voorgangers: de RS- en RC-modellen. De nieuwe serie maait zowel kleine patio’s als gazons van 200m2 en, onder de juiste omstandigheden, zelfs grasvelden tot 300 m2.

Kleinste robotgrasmaaier

Voor kleine tuin en kleine portemonnee

“Deze nieuwe productlijn RX is onze kleinste robotmaaier ooit”, zegt Dirk Reemers, Sales Manager bij Robomow. “De RX-serie is eenvoudig in gebruik en ontworpen voor tuinliefhebbers met een kleinere tuin en een kleinere portemonnee. Zo kan iedereen plezier hebben van een perfect gazon en meer tijd overhouden om te genieten van de tuin met familie en vrienden”, aldus Reemers.

robot grasmaaier

De nieuwe RX-serie is geschikt voor gazons tot 300m2.

Klein van formaat, groots in functies

De Robomow RX-modellen zijn compact en voorzien van de laatste technologische functies voor robotmaaiers, zoals een uitstekende wendbaarheid door het zwevende maaidek en de unieke ‘randmaaimodus’. Op deze manier is het maairesultaat op iedere ondergrond gelijk en met messen die buiten de wielen maaien, is het gazon altijd strak afgewerkt. De manoeuvreerbaarheid van de achterwielen en de voorwielaandrijving zorgen voor soepele bewegingen over het gazon.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: WK voetbal kan niet zonder oranje gras

Maaien van het gazon

Het nieuwste en kleinste model combineert de allerbeste Robomow functionaliteiten en innovaties  in één kleine compacte maaier. Robomow is al ruim twintig jaar maker van innovatieve en gebruiksvriendelijke robotgrasmaaiers die zijn ontworpen om tijd te besparen, door tuinliefhebbers te ontlasten van het maaien van het gazon. Een robotgrasmaaier is de moderne opvolger van de traditionele handmaaier, benzinemaaier en zitmaaier. Robotmaaiers werken geruisloos, zijn volledig zelfstandig, snel, sterk, slim en eenvoudig in gebruik.