Slimste robotmaaier – Husqvarna introduceert de Automower X-Line. Een robotmaaier die via Amazon Alexa met spraakherkenning te bedienen is. Voor deze lijn is de nieuwste technologie, gecombineerd met een optimale aansturing en prachtig design toegepast. Dit maakt deze Automower de slimste robotmaaier ter wereld.

Slimste robotmaaier

Dankzij het bedieningsgemak, het prachtige maairesultaat en de duurzaamheid zijn Automowers van Husqvarna de meest gebruikte in Europa.
Ideaal voor wie geeft om een strak grasveld of gezond gazon, zonder daar veel tijd aan te besteden.

Alexa

Met spraakherkenning

Je kunt het maaiprogramma van de Automower X-line eenvoudig instellen of aansturen via een app op smartphone of tablet. Nieuw is de aansturing met Amazon Alexa. Dankzij de spraakherkenning kun je Alexa vragen de robotmaaier aan het werk te zetten, te laten stoppen, te parkeren of informeren waar de maaier zich bevindt. Alexa antwoordt namelijk direct met de juiste informatie. De eerste versie is in de Engelse taal. Op termijn volgen andere talen.
De X-line serie bestaat uit diverse modellen die voorzien zijn van gps-navigatie en ultrasone sensoren. De Automowers onthouden precies welk deel van het gazon gemaaid is en welk deel nog niet.

robotmaaier alexa

Nog meer kenmerken

-Smalle doorgangen (60 cm), oneffenheden in het gazon of hellingen van 45% zijn geen belemmeringen.
-De maairoutine van de robot wordt automatisch aangepast aan de groei van het gras.
-Vaker maaien wanneer het warm en vochtig is en minder vaak tijdens droge en koelere periodes.
-Geïntegreerde sensoren herkennen obstakels op afstand. Zo worden bomen, takken en tuinbankjes omzeild maar ook katten, konijnen of egels kunnen zich veilig over het gazon bewegen.
-Dit premium design bevat vervolgens meer led-koplampen, zodat de machine ook ’s nachts te zien is en rubberen bumpers ter voorkoming van krasjes.


For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Perfecte resultaten

Zonder een grassprietje over te slaan beweegt de maaier zich kriskras over het gazon. Het resultaat is een egaal gazon zonder spoorvorming. Tijdens het maaien wordt het gras zo fijn versnipperd dat het bij terugval als natuurlijke voeding voor het gazon dient. Daarnaast maakt deze robotmaaier geen geluid.  Wind en regen zijn geen spelbrekers.
Is de accu bijna leeg? Geen probleem. De robotmaaier gaat namelijk vanzelf naar het basisstation om op te laden. Het topmodel, 450X, heeft een maaicapaciteit van 5.000 m2 per 24 uur.

Meer informatie over deze aan andere robotmaaiers op www.husqvarna.nl.

Of lees over de slimme, snelle, supercompacte knalrode robomaaiers van WOLF-Garten, LOOPO S en de LOOPO M.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Geluidloze robotmaaier uitgegroeid tot huisvriend

Nog meer digitalisering in de tuin

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag:

LOOPO: de robotmaaiers voor perfectionisten

Geluidloze robotmaaier uitgegroeid tot huisvriend