Geluidloze robotmaaier – Werden er in de jaren 60-70 van de vorige eeuw nieuwbouwhuizen opgeleverd, dan gebeurde dit met een klein stukje terras van gewone stoeptegels en van dezelfde een paadje naar de schuur. De rest van de tuin was een kale lap bouwgrond die snel onder de graszoden werd gestopt. Betaalbaar en meteen aangekleed. Zo’n stukje natuur achter je achterdeur was het summum. Het laten zingen van de grasroller op zondagochtend mogelijk nog populairder dan je auto wassen op zaterdag.

Geluidloze robotmaaier

Geluidloze robotmaaier

En toen kwamen de autowasserijen en de buitenkeukens. Gras werd vervangen door sierbestrating dat geen water nodig had en niet gemaaid hoefde te worden. Maar het echte gras is terug. Groen in de tuin is in. We willen weer contact met de levende natuur. Nu wel gecombineerd met het gemak van technologie. Zeker voor bezitters van grotere tuinen blijken eigentijdse behoeften ideale omstandigheden om van die beste robotmaaier onze huisvriend te maken. Kijk ‘m eens onhoorbaar en zonder morren zijn werk doen. Heerlijk die luxe.

gazon

Maaien en mulchen

Welke robotmaaier het best bij je past, is in eerste instantie afhankelijk van de grootte van je tuin. Vervolgens zijn er tal van selectiepunten, zoals de mate van stilte, gewicht, inhoud en oplaadsnelheid van de accu, mogelijkheid van maaien en mulchen, aantal messen, maaibreedte, streeploosheid en het bedieningsgemak. Sommige producenten adverteren zelfs de mogelijkheid dat je vanaf je vakantieadres je robo de opdracht kan geven om aan de slag te gaan.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: De slimste robotmaaier ter wereld

automower robotmaaier

Tijgerprint

Of er ooit een robotmaaier op de markt zal komen die tijdens zijn corvee ontspannende muziek ten gehore brengt… waarom niet? Er zijn immers ook modellen in heuse kledinglijnen. Bijvoorbeeld de robo-tijgerprint, die decibelarm over het gazon sluipend zijn prooi een kopje kleiner maakt.

egeltjes

Egeltjes

Die geluidloosheid zorgt trouwens voor problemen voor jonge egeltjes die evolutionair nog niet zover zijn de robomaaier als vijand te herkennen. Vandaar dat producten een handje hebben geholpen door de maaiers uit te rusten met botssensoren, en om elke tragedie volledig uit te sluiten de oproep om de robotmaaier van juli tot en met september tussen schemer en zonsopgang uit te laten. Zo’n tijdsklok kan je eenvoudig instellen, op de manier zoals je je cv instelt.

Foto-credits:
Introfoto, Daniel Watson, Unsplash, 8vBpYpTG090