Smaakvolle witte groenten – Koppert Cress introduceert een ‘Witte Groente’ categorie. De witte groenten worden op unieke wijze geteeld in speciaal ontwikkelde donkere kamers, in het water en met een hoge luchtvochtigheid. De basisknol of – wortel, mits geschikt, levert scheuten en zijn eetbaar. “Een culinaire droom die uitkomt, stel je eens voor, een diner in een voortreffelijk restaurant waarop je een smetteloos wit bord gepresenteerd krijgt met alleen maar smaakvolle witte groenten”, aldus Rob Baan.

Smaakvolle witte groenten

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer
morar shoots

morar shoots

2 buitengewone producten

De deelcollectie gaat van start met twee buitengewone producten: de nieuwe Morar Shoots, met een prikkelende mierikswortelsmaak, en de zeer welkome terugkeer van de Sweet Peeper, de zoete aardappel. Maar wees voorbereid, want de verwachting is dat er snel nieuwe innovaties aan deze collectie worden toegevoegd.

Morar Shoots

Morar Shoots hebben een verwarmende scherpe en zoete smaak met een prachtig sterke wasabi-achtige nasmaak. De scheuten hebben een stevige, sappige stengel met delicate geel-witte bladeren aan het uiteinde. De mooie, knapperige scheuten vol smaak passen goed bij zowel moderne als traditionele Aziatische keukens. Morar Shoots kunnen in hun geheel worden gebruikt en zijn geschikt voor diverse toepassingen.

Mierikswortel

Morar Shoots vinden hun oorsprong als de scheuten van een mierikswortelwortel. Mierikswortel heeft een lange geschiedenis van culinair en medicinaal gebruik, die teruggaat tot het oude Egypte. De eerste vermelding van mierikswortel is te vinden in het ‘Ebers Papyrus’, dat naar schatting rond 1550 voor Christus is geschreven. Een waardevolle bron van informatie over oude Egyptische medische praktijken, kruidenremedies en diverse medische aandoeningen uit die tijd. Gedurende deze periode werd mierikswortel gebruikt vanwege zijn potentiële therapeutische eigenschappen, zoals het bevorderen van de spijsvertering.

De scherpe verbindingen in mierikswortel, waaronder mosterdoliën, staan bekend om hun antibacteriële eigenschappen, die hebben bijgedragen aan de vermeende gezondheidsvoordelen. De intense en pittige smaak van mierikswortel maakte het een waardevol ingrediënt om de smaak van voedsel te versterken en ongewenste geuren en smaken te maskeren. Een cruciale functie in oude tijden toen conserveringsmethoden beperkt waren.

sweet peeper

sweet peeper

Sweet Peeper

Sweet Peeper is perfect te combineren in zowel warme als koude gerechten/soepen en salades. Door zijn hoogwaardige creatieve waarde, zijn stevige bite en de eenvoudige, droge bitterzoete smaak welke lang blijft hangen, tilt hij gerechten naar een hoger niveau. De gele bladeren en roze/rode scheuten geven een gerecht een extra dimensie en verwijzen naar de oorsprong: de zoete aardappel. Naast het blad kan ook de scheut gebruikt worden, ingelegd in het zuur is het een verrijking van salades en sandwiches.

Zoete aardappel

De zoete aardappel komt oorspronkelijk uit Mexico, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is het geen familie van de aardappel. De zoete aardappel bevat geen zetmeel, maar inuline dat veel langzamer verteert en is daarom voor onder andere diabetespatiënten gezonder. De scheuten van de aardappel, die normaal worden gebruikt voor de vermeerdering, worden door Koppert Cress zorgvuldig geselecteerd.

Lees ook dit artikel over Vanille van Koppert Cress

Meer over Koppert Cress.

Meer over bijzondere groente

Lees ook deze artikelen over Koppert Crees op GroenVandaag.