LEIDEN – Het Kenniscentrum Plantenstoffen heeft tijdens het staatsbezoek en de handelsmissie naar Frankrijk een overeenkomst getekend met Cosmetic Valley, bekend van de merken Louis Vuitton, Christian Dior en Kenzo. De handelsmissie was onderdeel van het staatsbezoek aan Frankrijk, dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima aflegden op 11 en 12 maart jongstleden.

Staatsbezoek

Innovatie
De cosmetische sector heeft een toenemende vraag naar natuurlijke innovaties, zoals kleurstoffen en stoffen die werkzaam zijn tegen veroudering. De Nederlandse tuinbouwsector is een partner bij uitstek voor de levering van deze natuurlijke stoffen. De Extractenbibliotheek* die onlangs operationeel is geworden staat centraal in de samenwerking. 

extractenbibliotheek1

Cosmetic Valley en KCP zetten zich in om de samenwerking tussen cosmetische bedrijven en tuinbouwbedrijven te stimuleren. Dankzij de open uitwisseling van kennis en ervaring zullen beide partijen profiteren van de samenwerking.

De ondertekening werd beklonken onder het goedkeurend oog van het koninklijk paar, minister Liliane Ploumen van Buitenlandse Handel en de Franse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, Harlem Désir.

* = Groenvandaag publiceerde eerder over de Extratenbibliotheek, zie hier.