Stadscentra –  De Maaskade in Rotterdam, de PC Hooftstraat in Amsterdam, de IJsselbrug bij Deventer en stadscentra van onder meer Roermond en Apeldoorn zijn maar een kleine greep uit de lange rij locaties waar de kleurenpracht te zien is van heesters, hagen, klimplanten, hanging baskets, rozen, coniferen en vaste planten.

Fleurige stadscentra

bruggen met bloemen

Groene leefomgeving

Overheden, organisaties voor landschappelijk- en cultureel erfgoed, kantoorcomplexen, winkelcentra en zorg- en recreatieve instellingen zien steeds meer het belang en voordeel van groen in de directe leefomgeving.

Aantrekkelijk en sfeervol

De Darthuizer Groep is gespecialiseerd in pasklare groenoplossingen voor opdrachtgevers die de openbare ruimte in dorpen en steden met groen aantrekkelijker en sfeervoller willen maken. Behalve het leveren van diensten op het gebied van groenontwerp, aanleg en onderhoud is het bedrijf ook de bedenker van concepten zoals Oase Lease voor bloeiende accenten in de stedelijke omgeving en Mobilane voor gevelbeplanting, erfafscheiding en geluidswering.

City Dressing

Oase: “Door de stad aan te kleden met bloemen en planten zorg je voor een complete sfeertransformatie. Stenen veranderen in bloemen: met talloze opties aan innovatieve bloem- en plantproducten gekweekt in onze duurzame kas brengen wij jouw stad tot bloei! Overal ter wereld zien we een verschuiving naar meer groen in het straatbeeld. Deze trend noemen we green city dressing. Een vergroende omgeving brengt sfeer en beleving, en draagt bij aan een gezonde omgeving voor bezoekers. Oase Lease biedt zelfs speciaal samengestelde producten aan die gericht zijn op vergroting van de biodiversiteit en het afvangen van fijnstof.

Kunst kan ook bijdragen aan een comfortabeler woonogmeving. Lees dit artikel op GroenVandaag:  ‘WijCKmus’ strijkt neer in nieuwe groene buurt.

groene gevel van nike

Groene gevel van Nike

Gevel Nike België

Buiten Nederland is een van de meest aansprekende projecten de groene gevel van het Europese distributiecentrum van Nike in België en in het Londense winkelcentrum Bracknell zijn imposante groene gevels gerealiseerd. Een sportschool in het Duitse München is verrijkt met een LivePanel plantenwand in het interieur.

Schoon

Een mooie stad is ook een schone stad. Lees ook dit artikel op GroenVandaag: De schoonheid van de stad