Aalsmeer Flower Festival 2018 – Zaterdag 16 en zondag 17 juni vindt de vijfde editie van Aalsmeer Flower Festival plaats. Het festival speelt zich dit jaar af op twee locaties, waar voor jong en oud van alles te zien en te doen is.
In de voormalige veiling Bloemenlust The Beach maakt een team onder leiding van hoofdarrangeur Marloes Joore een groot aantal bloemcreaties. Ook een team van het Boerma Instituut gaat hier aan de slag. Lions Club Ophelia verzorgt bloemrijke workshops voor kinderen en volwassenen, terwijl Cultuurpunt Aalsmeer voor muzikale en andere culturele inbreng zorgt.

Aalsmeer Flower Festival 2018

aalsmeer flower festival

Foto: Arjen Vos

Bloemen houden van mensen

Kunstdocent Annefie van Itterzon bedacht het project Green Magic en liet kunstenaars en leerlingen in totaal 70 maskers beschilderen met bloempatronen. AalsmeerPhoto toont de mooiste foto’s uit de wedstrijd ‘Bloemen houden van mensen’. De historie van de locatie krijgt aandacht door middel van films, foto’s, maquettes en rondleidingen onder leiding van ervaringsdeskundigen.

aalsmeer flower festival

Hana Ike Battles

De vorig jaar succesvolle wedstrijden tussen Nederlandse en Japanse arrangeurs – de Hana Ike Battles – gaan op herhaling. Ook komt er in Bloemenlust een plein waar diverse organisaties zich presenteren, waaronder Groei & Bloei, het Wellant College en het Flower Art Museum.

Flower Power

Zaterdagavond is er in The Beach een speciale Back in Time-feestavond met een vleugje ‘flower power’.
Ook op de andere locatie, tuinbouwmuseum de Historische Tuin, staat van alles te gebeuren. Arrangeur Elize Eveleens verrast bezoekers hier met diverse projecten. In samenwerking met rozenevenement ROOOZ wordt de Tuin aangekleed met meer dan 300 rozenvariëteiten. In de veilingzaal worden publieksveilingen gehouden en in Het Tuinhuis zijn schilderijen van Afke Borgman te zien. Kwekerij Belle Epoque richt een stand met tuinrozen in.

aalsmeer flower festival

Foto: Arjen Vos

Ook is er beide dagen live muziek; zaterdag van Bites of Music en zondag van Ten Beers After. De Junior Pramenrace vormt op zaterdag een extra bezienswaardigheid. Daarnaast zijn het museum en de uitgebreide collectie bloemen en planten van de Tuin het bezoek meer dan waard.

LEESTIP: er is nog meer te doen in Aalsmeer: FloriWorld de magische bloemen en planten attractie

Watertaxi en pendelbus

Aalsmeer Flower Festival is 16 en 17 juni van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Tickets à € 7,50 zijn verkrijgbaar aan de deur en het hele weekend geldig. Voor kinderen t/m 14 jaar en houders van een Aalsmeer/Amstelveenpas (voor minima) is de entree gratis. Met een ticket kan ook gebruik worden gemaakt van de watertaxi’s van Westeinder Rondvaart, die tussen beide locaties heen en weer varen. Ook rijdt er een pendelbus.

Meer informatie: www.aalsmeerflowerfestival.nl

Intro-foto: foto-credits, Jaap Maars

Meer uitjes en events?

Bezoek dan deze pagina op GroenVandaag: Uitjes.