FloriWorld de magische – FloriWorld, de nieuwste thema-attractie van Nederland, werd begin deze maand geopend. De betoverende bloemen- en planten experience van heeft inmiddels de nodige toeristen uit binnen- en buitenland ontvangen. Zij ondergingen de overdonderende schoonheid van bloemen en planten in een magische mix van echt en virtueel zoals je die nergens ter wereld krijgt.

FloriWorld de magische

Bloemen en planten attractie

Aan de buitenzijde valt het FloriWolrd gebouw op door zijn kleurrijke gevelvlakken, die de Nederlandse bloembollenvelden symboliseren. Daarmee is het een echte eyecatcher in Aalsmeer. Wanneer de bezoekers binnentreden, worden zij welkom geheten door een hostess in een overigens volledig corona-proof expositiegebouw. De bezoekers lopen zelfstandig door de 14 verschillende shows, films en ruimtes waarin zij op spectaculaire wijze de magie van echte en virtuele bloemen beleven.

Persoonlijke beleving

Bij de entree krijgt de bezoeker een bandje met een RFID-chip, hiermee kan de bezoeker zijn of haar persoonlijke bloem en plantvoorkeuren aangeven. Je kunt kiezen welke kleur bloem jij het mooist vindt, maar op dit bandje worden ook jouw selfies opgeslagen, zodat je deze thuis nog eens kan bekijken. De favoriete bloemen, planten en foto’s worden verwerkt in de verschillende shows, hierdoor wordt FloriWorld écht een persoonlijke beleving.

Bloemenveiling

Er is ook een bloemenveiling waar je het veilingspel kunt spelen met echte FloriCoins en kunt bieden op een boeket bloemen dat je kunt houden, weggeven of doneren aan een goed doel. En er is een 4D-film over bruidegom Daan die op weg naar zijn bruiloft zijn bruidsboeket vergeet en in een tulpenveld belandt.

Ga eens kijken in FloriWorld de magische beleving. Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Follow the Flowers in magisch FloriWorld

En misschien wil je ook wel de echte veiling bezoeken, die ligt om de hoek. Maar om het echte handelen op de klok te zien werken, moet je wel vroeg uit de veren.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Het digitale Keukenhof Magazine is uit

Zomerkorting

In juli en augustus is er een speciale openingsaanbieding, waarmee je maar liefst €6,- korting krijgt op een ticket. Een ticket voor volwassenen is nu €17,50 en een ticket voor kinderen is €10,-. FloriWorld is gevestigd op het terrein van de bloemenveiling in Aalsmeer en goed te bereiken met de auto, de fiets of openbaar vervoer. Er rijdt zelfs een speciale FloriBus vanaf meerdere punten in Nederland.

Fotocredits bij dit artikel:  Remco Koenderman.

Meer uitjes en events?

Bezoek dan deze pagina op GroenVandaag: Uitjes.

En ken je dit typisch Aalsmeerse uitje: Sterk programma Aalsmeer Flower Festival 2018