OEGSTGEEST – September is actiemaand voor de Nederlandse Anthurium-kwekers. Met de verkoop van Anthurium, een kamerplant met opvallende hartvormig schutblad, zamelen ze geld in voor de Hartstichting. De ‘planten met een hart’ zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar bij onder meer tuincentrum, bloemist en supermarkt.

 

Anthurium

Hart in actie
Wie een Anthurium ziet, herkent meteen in het schutblad van deze stoere kamerplant een opvallende hartvorm. Het is daarom ook niet zo gek dat de Nederlandse Anthuriumkwekers zich nauw verbonden voelen met de Hartstichting. Ze zetten zich niet alleen in als collectant maar halen met de verkoop van Anthuriums in september ook zoveel mogelijk geld op voor de Hartstichting. De Anthuriums zijn voorzien van een speciaal hartlabel. Vorig jaar leverde deze actie zo’n € 12.500 op.

Anthurium Hart in ActieVrouwenhart
Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. In september en specifiek op 26 september (Dress Red Day) staat daarom het vrouwenhart centraal. Door middel van rode kleding, accessoires, planten of ander accent wordt stilgestaan bij het werk van de Hartstichting voor vrouwelijke hartpatiënten. De opbrengst van de Anthuriumverkoop wordt aangewend voor nader onderzoek om hart- en vaatziekten bij vrouwen te genezen en te voorkomen.

 

Anthurium met hartlabelSterk
De Anthurium is behalve een plant met een hart ook stijlvol en makkelijk. Zonder al te veel moeite blijft de Anthurium maandenlang bloeien. Geef eens per week water en om de twee weken een beetje plantenvoeding. De hartvormige schutbladeren zijn er in verschillende kleuren: van knalrood tot spierwit en van dieppaars tot zachtgroen. Laat je ook eens verrassen door mini-Anthurium (20 cm hoog) of supergrote (120 cm hoog).

De actie ‘Planten met een hart’ duurt van 1 tot en met 30 september 2015. De Anthuriums zijn onder meer verkrijgbaar bij Life & Garden, GroenRijk, Albert Heijn, Coop en Hoogvliet.

Kijk voor meer informatie op www.anthuriuminfo.com.