ROME – Strelitzia. Op paaszondag spreekt Paus Franciscus het jaarlijkse Urbi et Orbi uit. Het Sint Pietersplein in Rome ligt dan weer vol met Nederlandse bloemen en planten. De bloemenpracht gaat naar Italië met hulp van Nederlandse kwekers en arrangeur Paul Deckers.
Paul Deckers maakt de ontwerpen en kiest de kleuren in overleg met het Vaticaan. De Nederlandse kwekers zetten de komende weken alles op alles voor de prachtige bloemenzee op het Sint Pietersplein. 

strelitiza pasen

 

Strelitzia

Prachtige jungleplant

Vorig jaar was cymbidium de hoofdbloem. Die is nu ook te zien in het totale ontwerp. Wit jaar voor strelitzia.
Deckers: “Het is een prachtige jungleplant met geweldige kleuren. Oranje en blauw geven een krachtig effect en hebben een koninklijk tintje.” Paul heeft ontdekt dat strelitzia ook nog een link met het christelijk geloof heeft. “De plant staat voor onsterfelijkheid en vrijheid. De vlammen in de plant staan symbool voor de heilige geest die neerdaalt op de apostelen. Prachtig toch? Dit verhaal ga ik vertellen zodra ik weer in het Vaticaan ben.” Kweker Roland Duyvesteijn levert samen met de andere strelitziakwekers de bloemen aan die Paul gebruikt.

 

Bekijk de film waarin kweker Roland en hoofdarrangeur Paul vertellen waarom strelitizia naar Rome gaat. Film is gemaakt door Dutchmuse.

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

 

 

strelitzia pasen

Paaszegen

Bij deze vorm van Holland promotie is de gehele Nederlandse sierteeltsector inclusief Royal FloraHolland betrokken. “Het is prachtige promotie voor ons product,” geeft Deckers aan. De Nederlandse sierteeltsector verzorgt al meer dan dertig jaar de bloemversiering voor de paasviering op het Sint-Pieterplein in Rome. Tussen de bloemenpracht spreekt Paus Franciscus zondag 21 april 2019 de paaszegen Urbi et Orbi uit. Op dinsdag 16 april 2019 gaan de bloemen en planten op transport naar Rome vanaf de Keukenhof.

Bron: Met dank aan Royal FloraHolland

  

Nog meer Strelitzia