Valentijn-kleurentest Een Valentijn zonder rozen is net zo iets als een zomervakantie zonder badpak. Sommige dingen zijn nu eenmaal onafscheidelijk. Maar heb je bij badpakken een onuitputtelijke keus uit verschillende designs, prints en kleuren, Valentijn-rozen zijn vrijwel altijd rood en luisteren naar namen als Red Noami, Ever Red en Madam Red. En dat terwijl er zoveel meer bloemen en kleuren zijn die zeker niet misstaan om te schenken aan je geliefde. En is het ook niet zo, dat een iets minder voor de hand liggende bloemenkeus, je geliefde bijzonderder maakt! Wat denk je bijvoorbeeld van een rode Iris. Of ga je liever voor oranje, lees dan verder.

Bloemenkeus

valentijn-kleurentest

Valentijn-kleurentest

Dat is ongeveer de gedachte van de Vlaamse marketing-organisatie VLAM. Om je te helpen bij een gemotiveerde, goed onderbouwde bloemenkeus heeft VLAM een unieke Valentijn-kleurentest ontwikkeld, zodat je perfecte bloem of plant vindt voor jouw geliefde.

Liefdespijlen

Zo’n kleurentest is geen overbodig hulpmiddel volgens VLAM, want bloemen raken mensen in het hart. Handig dus om je liefdespijlen gericht af te schieten. Met gericht wordt dus bedoeld de juiste bloemen in de juiste kleur(en).

aronskelk-valentijn
rhododendron dr. reichenbach

De test

De test is vrij eenvoudig om te maken. Je moet daarvoor naar de website groenvanbijons.be, daar kan je direct beginnen met het beantwoorden van vragen. Of dat moeilijke of lastige vragen zijn, hangt of hoe goed je je geliefde kent. Wat drinkt ze graag, hoe brengt ze haar vakantie het liefst door, waar gaat ze graag uit eten? Dat soort vragen.

 

 

Geliefde

Op elke vraag is maar een antwoord mogelijk. Heb je alle antwoorden gegeven, dan heeft de test in de tussentijd achter de schermen het hele keuzeproces in kaart gebracht en geanalyseerd. Klaar om je een compleet eindresultaat te presenteren: de lievelingskleur van je geliefde, inclusief bloemen-suggesties voor in huis en in de tuin. Een kind kan de was doen.

aronskelk-valentijn
arum italicum ‘Marmoratum’

Oranje

Kom je bijvoorbeeld uit op 50% oranje, 17% wit en 17% geel, dan houdt je geliefde wel van een feestje. Hoe meer volk, hoe liever zelfs. Oranje betekent veel vrolijkheid, warmte en gezelligheid, en liefst niet te ingetogen, maar met lawaai, muziek en gelach.
Bloemen die bij dit oranje-type passen zijn: strelitzia en bromelia. Wil je tuinplanten geven dan kan je vertrouwen op Aronskelk, Rhododendron en Glansmispel.
Je ziet het, er komt geen roos aan te pas. Persoonlijker kan niet.

Had je geliefde toch liever rozen gehad, ja… dan kan je altijd nog de test de schuld geven. Aan jou heeft het niet gelegen. Integendeel. Jij hebt je uiterste best gedaan om origineel te zijn. Je hebt er zelfs een test voor gemaakt.

VLAM voert promotie voor de producten van de Vlaamse landbouw, tuinbouw en visserij in binnen- en buitenland. VLAM is een privaatrechtelijke organisatie met als opdrachtgever de Vlaamse overheid en werkt in nauw overleg met het bedrijfsleven.

valentijn-kleurentest

Nog meer Valentijn

Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Rozen zijn nummer 1 bloemetje op Valentijnsdag

Foto-credits
Rhododendron en Aronskelk: iVerde.