LISSE – Dit jaar viert de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland haar tienjarig bestaan onder het motto ‘Bolbloemen onder de Loep’, met de gelijknamige tentoonstelling in Museum De Zwarte Tulp.

Bolbloemen

Museum De Zwarte Tulp presenteert met trots tot en met 21 augustus 2016 de tentoonstelling ‘Bolbloemen onder de Loep’ met aquarellen en tekeningen van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland. Halverwege deze periode vindt er een wisseling plaats van de tentoongestelde werken. Tot 29 mei zijn er werken te zien van bloeiende voorjaarsbollen en -knollen. Na de wisseling worden van 31 mei tot 21 augustus, bloeiende zomerbollen en -knollen tentoongesteld.
In beide perioden zijn circa zestig aquarellen en zwart-wit tekeningen van tulpen, hyacinten, narcissen, krokussen en andere bijzondere bolbloemen en knolgewassen te bezichtigen. Gedurende de tentoonstelling worden wekelijks activiteiten, lezingen en workshops georganiseerd.

bolbloemen-onder-de-loepBotanische kunst in de 21ste eeuw
Botanische kunst zet planten en hun schoonheid natuurgetrouw op papier, zowel volgens eeuwenoude traditie als met moderne ideeën en technieken vervaardigd om zo een zo hoog mogelijke esthetische waarde na te streven.

Tegelijk met de tentoonstelling Bolbloemen onder de loep is aan de hand van 30 historische prenten en boeken de ontwikkeling van het botanisch tekenen te zien. De twee tentoonstellingen vormen samen een prachtig overzicht van het botanisch tekenen door de tijd heen.

Meer informatie:

www.museumdezwartetulp.nl
www.botanischkunstenaarsnederland.nl

Museum de Zwarte Tulp, Heereweg 219, 2161 BG Lisse.