Tuin verbouwen – Een tuin verbouwen kan een grote klus zijn, maar het resultaat kan het zeker waard zijn. Of je nu een nieuwe tuin wilt creëren of je bestaande tuin wilt renoveren, er is een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In deze blog geven we je tips en advies, en laten we je zien hoe MT Hekwerken je kan helpen bij het verbouwen van je tuin.

Tuin verbouwen

tuineninspiratiepark

fotocredits: Tuinen van Appeltern

5 tips

Tip 1: Maak een plan

Voordat je begint met het verbouwen van je tuin is het belangrijk om een plan te maken. Denk na over de functie van de ruimte en wat je graag in de tuin wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld een terras om te zonnen en te eten, of juist een groene oase waarin je tot rust kunt komen?
Maak ook een schets van de tuin en bepaal waar je de verschillende elementen wilt plaatsen. Zo voorkom je dat je halverwege het proces vastloopt en dat de tuin er onsamenhangend uitziet.

Tip 2: Investeer in kwalitatief tuinmeubilair

Tuinmeubilair is de perfecte manier om comfortabel van je tuin te genieten. Investeer daarom in kwalitatief tuinmeubilair dat bestand is tegen de weersomstandigheden en lang meegaat.
Kies voor meubels die bij elkaar passen en bij de stijl van je tuin. Denk bijvoorbeeld aan een loungeset voor gezelligheid of aan een tuinset om lekker aan te eten. Vergeet ook niet om te investeren in goede kussens en plaids voor extra comfort.

Tip 3: Kies voor een kwalitatief hekwerk

Een kwalitatief hekwerk is niet alleen functioneel, maar kan ook bijdragen aan de uitstraling van je tuin. Kies bijvoorbeeld voor een dubbelstaafmat van MT Hekwerken voor een moderne en strakke uitstraling.
Een dubbelstaafmat is een stevig en duurzaam hekwerk dat bestaat uit twee horizontale draden en één verticale draad. Het hekwerk is verkrijgbaar in verschillende kleuren en hoogtes en kan eenvoudig worden geplaatst.

Tip 4: Voeg groen toe

Groen is de perfecte manier om een natuurlijke sfeer toe te voegen aan je tuin. Kies voor planten en bloemen die passen bij de stijl van je tuin en die goed gedijen in de weersomstandigheden in jouw regio. Maak gebruik van verschillende soorten planten en bloemen voor een dynamisch geheel. Kies bijvoorbeeld voor een mix van struiken, vaste planten en bloembollen. Vergeet ook niet om te investeren in goede tuingereedschap om je planten en bloemen goed te verzorgen.

Tip 5: Overweeg verlichting

Verlichting kan een belangrijke rol spelen in de sfeer van je tuin. Overweeg bijvoorbeeld om een aantal mooie tuinlampen te plaatsen om de tuin ’s avonds te verlichten. Verlichting kan niet alleen functioneel zijn, maar kan ook bijdragen aan de sfeer van je tuin. Kies bijvoorbeeld voor warm licht om een gezellige en uitnodigende sfeer te creëren.

dubbelstaafmat hekwerk

Hoe MT Hekwerken je kan helpen bij het verbouwen van je tuin?

MT Hekwerken is een gespecialiseerde webshop op het gebied van hekwerken en afrasteringen. Geboden wordt een breed assortiment aan hekwerken, van klassieke spijlenhekwerken tot moderne dubbelstaafmat hekwerken.
De hekwerken zijn niet alleen functioneel, maar ook stijlvol en duurzaam. Zo bieden we onder andere dubbelstaafmat hekwerken aan die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en hoogtes.
Daarnaast worden ook maatwerkoplossingen geboden aan voor klanten die specifieke wensen hebben voor hun hekwerk. De specialisten van MT Hekwerken staan klaar bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw tuin.
Of je nu een hekwerk zoekt om je tuin af te bakenen, of om een bepaald gedeelte van je tuin te beschermen, MT Hekwerken heeft de juiste oplossing. Kijk in de webshop voor meer informatie over het assortiment aan hekwerken en welken hulp je kan gebruiken bij het verbouwen van je tuin.