Buitenlampen op zonne-energie – Ben je op zoek naar manieren om je tuin nog duurzamer te maken? Wil je tegelijkertijd ook besparen op je energierekening en heb je geen trek in ingewikkelde installatie werkzaamheden? Overweeg dan eens om je tuin in te richten met hoogwaardige kwaliteit solar tuinverlichting. Buitenverlichting op zonne-energie is duurzaam, overal te plaatsen en eenvoudig te installeren. De ontwikkeling van buitenlampen op zonne-energie heeft zich in een razendsnel tempo ontwikkeld. Hierdoor kan het tegenwoordig als goed alternatief voor tuinverlichting op elektra dienen.

Buitenlampen op zonne-energie

buitenlampen op zonne-energie

Hoe werkt solar tuinverlichting?

Buitenverlichting op zonne-energie maakt gebruik van zonnecellen die in staat zijn om zonlicht om te zetten in elektrische energie. Deze energie wordt overdag opgeslagen in een batterij. Als het donker wordt zal deze energie gebruikt worden om de verlichting te laten branden. Door gebruik te maken van zonnepanelen met een hoog rendement, een accu met hoge capaciteit en een efficiënte LED-lichtbron kunnen solar lampen de gehele nacht branden op een volgeladen accu.

buitenlampen op zonne-energie

De voordelen van een buitenlamp op zonne-energie?

Buitenverlichting op zonne-energie biedt vele voordelen. Kies wel voor hoogwaardige kwaliteit zodat je niet ieder seizoen nieuwe verlichting hoeft aan te schaffen. Lage kwaliteit solar tuinverlichting is overal te koop maar gaat vaak maar één seizoen mee. Goede kwaliteit LED-buitenlampen op zonne-energie hebben de volgende voordelen:

  • Geen energieverbruik. Goed voor het klimaat en de energierekening.
  • Volledig draadloos. Overal in de tuin te plaatsen, geen stroomvoorziening nodig.
  • Eenvoudig te installeren. Werkt automatisch en geen graafwerkzaamheden benodigd.
  • Brandduur tot wel 15 uur op een volgeladen accu. Geeft sfeervol warm wit licht.
  • Weerbestendig. Volledig waterproof en geschikt voor ieder seizoen.
solar-verlichting in de tuin

Energie besparen met solar verlichting

Met de huidige hoge energieprijzen kun je een hoop energie besparen met verlichting op zonne-energie. Een gemiddelde 40 watt gloeilamp op elektra verbruikt al gauw iets meer dan €115,- per jaar aan stroomkosten als deze elke nacht brandt (prijsonderzoek December 2022). Goede kwaliteit LED verlichting op zonne-energie is wellicht wat duurder in de aanschaf, maar bij de huidige energieprijzen kun je de aankoopprijs al na iets meer dan een jaar terugverdienen! Je helpt dus niet alleen de wereld aan een groener klimaat maar je houdt ook nog eens geld over om je tuin nog verder te verduurzamen.

buitenlampen op zonne-energie

Het ideale lichtplan voor je tuin

Als je gebruik maakt van verschillende types buitenlampen op zonne-energie kun je jouw tuin de uitstraling geven die het verdient. Combineer staande lampen, wandlampen en hoge lantaarns voor een perfecte setting. Gebruik staande lampen om je terras te voorzien van sfeervolle verlichting. Geef daarnaast je groene border of gazon net die extra allure met staande lampen voorzien van een grondspies. Hang een wandlamp in dezelfde serie aan je schutting, schuur of gevel en creëer licht van bovenaf. En tot slot, voor een extra luxe dimensie kun je het geheel afmaken met een hoge lantaarn, uitermate geschikt voor de ruime tuin, terras of oprit. Bekijk eens deze serie solar buitenlampen waarvan het luxe design naadloos op elkaar is afgestemd voor een sfeervol totaalplaatje.

buitenlampen op zonne-energie

Laadt een solar lamp op in de schaduw?

Een nadeel van buitenverlichting op zonne-energie is de afhankelijkheid van zonlicht. Als je echter kiest voor een product wat gemaakt is van de beste kwaliteit zonnepaneel, accu en lichtbron kun je in ieder seizoen genieten van je verlichting. Lampen die voorzien zijn van een daglichtpaneel laden namelijk ook op in de schaduw. Hierdoor zal de accu op bewolkte dagen toch kunnen opladen. Wil je echter het beste halen uit je verlichting, plaats deze dan zoveel mogelijk in direct zonlicht. Na een mooie zonnige dag kan goede solar tuinverlichting wel tot 15 uur sfeervol warm wit licht produceren.