Bloemige Mandevilla – De Mandevilla is één van de meest dankbare tuinbloeiers. Je ziet de plant vooral terug in potten op balkon en terras. Vanaf mei tot ver in het najaar blijft de plant onophoudelijk bloeien zonder ingewikkelde verzorging. Mei is een uitstekende maand om de Mandevilla een plekje te geven.

Bloemige Mandevilla

Bloemenzee

De Mandevilla zorgt continu voor een zee van kelkvormige bloemen in wit, roze, geel of rood. De plant heeft een klimmende groeiwijze en wordt daarom ook gekweekt langs een klimrekje. Dat rekje kun je heel eenvoudig weghalen, zodat er een ‘hangende’ vorm ontstaat. Erg mooi in een hoge pot of op een (bijzet)tafeltje.

Non-stop bloemen

De plant komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika en groeit er op grote hoogte. De klimplant is vernoemd naar de botanicus Henry Mandevilla, maar in het tuincentrum kom je ‘m echter ook tegen met de naam Dipladenia of Sundaville. Geen nood, de planten zijn vrijwel identiek.
Verzorgingstips

Om een Mandevilla een zomerlang mooi te houden, heb je geen groene vingers nodig. Een paar tips:

– Zet de bloeier op een beschutte plaats met halfschaduw.
– Geef regelmatig water (laat de potgrond liever niet uitdrogen).
– Geef eens per maand wat plantenvoeding.

Wil je de volgende zomer weer genieten van een uitbundige bloemenzee? Zet de plant dan tijdens de wintermaanden in een vorstvrije omgeving. Vanaf april kan de plant weer naar buiten.

Meer informatie en inspiratie vind je op Mooiwatplantendoen.nl

Nieuw: Sundaville Flamingo Pink

De kleur van de Flamingo Pink is uniek. Met haar lichtroze gevlamde kleur en donkerroze spikkels, heeft de bloem iets weg van de veren van een flamingo. Flamingo Pink heeft dezelfde sterke punten als de klassieke Sundaville varianten. Ze zal doorbloeien tot aan de eerste nachtvorst, vraagt weinig onderhoud en verzorging en is de favoriet van vele Europese consumenten.

Japanse genetica

Het merk Sundaville® werd 20 jaar geleden geboren toen Nederlandse vaardigheid en Japanse genetica hun krachten bundelden om de eerste rode Mandevilla in de geschiedenis te produceren. Nu is Sundaville® uitgegroeid tot ’s werelds grootste en beste merk in Mandevilla.

Er is veel liefde, passie en energie geïnvesteerd in het ontwikkelen van een breed assortiment. Inmiddels is de Sundaville® collectie van variëteiten met verschillende bloemgroottes, kleuren en bladtypes flink gegroeid. Veredelaars uit heel Europa hebben het merk omarmd en blijven het kweken vanwege de resistentie en de extreme en onvergelijkbare helderheid van kleuren.

Tip: Op GroenVandaag staan meer artikelen over de tuinplant van de maand. Bijvoorbeeld over Borstelveergras, wat in het najaar de aandacht vraagt in de tuin.