HILLEGOM – De herfst is geen somber seizoen, maar brengt juist veel positiefs. Je leeft bijvoorbeeld een half jaar langer als je in de herfst geboren bent, zo blijkt uit onderzoek aan de universiteit van Chicago. De herfst is dé tijd om lekker te cocoonen èn het is smullen van seizoensgroenten. Maar wat veruit op nummer één staat is genieten van de wonderschone natuur tijdens dit seizoen.
 

Herfst

groenvandaag, herfst, vaste planten    groenvandaag, herfst, vaste planten

Mooi in de herfst
In de herfstperiode gebeurt er enorm veel in de natuur. Het blad aan de bomen verkleurt, paddenstoelen beginnen te groeien en het wordt weer lekker fris buiten. Een fantastische tijd dus om van je tuin te genieten. Of terras of balkon. Je hebt niet perse een tuin nodig om van de natuur te kunnen genieten. Er zijn veel vaste planten die juist in de herfst op hun mooist zijn.

Buitenfeestje
Siergrassen en varens hebben prachtige kleuren in dit jaargetijde en ze staan verrassend leuk met vaste planten met bijzonder blad. Vaste planten als purperklokjes (Heuchera), herfstanemonen (Anemone) en herfstasters (Aster novi-belgii) zijn toppers om te gebruiken. En siergrassen als Japans bloedgras (Imperata), vedergras (Stipa) en varens als schildvaren (Polystichum) en de eikvaren (Polypodium) maken er buiten, samen met de vaste planten, een geweldig tuinfeestje van.

groenvandaag, herfst, vaste planten    groenvandaag, herfst, vaste planten

Jarenlang
Vaste planten, siergrassen en varens zijn oersterk en vinden het daarom prima om in potten te groeien. Ze gaan jarenlang mee omdat het meerjarige planten zijn. Gebruik verse potgrond in potten of plantenbakken zodat de planten het fijn hebben op hun plekje. Zorg ook voor gaten aan de onderkant. Dat voorkomt dat je planten verdrinken als er veel regen valt. Met herfstweer is water geven niet nodig.

Zie voor meer vaste planten op: www.perennialpower.nl.