Tulp Festival 2020 – Tulp Festival 2020 brengt in deze bijzondere tijden een saluut aan Amsterdammers en zet de hoofdstad gedurende de maand april 2020 in bloei. Ondanks de coronacrisis zullen tulpen in de openbare ruimte kleur geven aan het vroege voorjaar in de stad. Initiatiefnemer en organisator Saskia Albrecht: “Juist nu het leven voor iedereen zo ingewikkeld is geworden lijkt het ons een mooi gebaar de tulpen als een troostrijke voorjaarsgroet bij de Amsterdammers voor de deur te brengen.”

Tulp Festival 2020

tulp festival 2020

Zicht op de tulpen vanuit huis

Ook al zijn bewoners aan huis gekluisterd, op verschillende locaties kunnen ze vanaf medio volgende week vanuit hun huis genieten van de vrolijke voorjaarsbloem in hun eigen buurt. Wie nog wel op weg is naar werk, een frisse neus haalt in de buurt, boodschappen doet, of de hond uitlaat, zal op een aantal plekken in alle stadsdelen kuipen en schalen met tulpen passeren, zoals in doorgaande straten, op bruggen en pleinen, bij supermarkten en op een aantal stations.

Tulp Festival Amsterdam

Corona

Sommige locaties zijn echter vanwege de omstandigheden niet toegankelijk, waaronder (de tuinen van) hotels en musea. De expositie ‘5 Eeuwen tulpen in 100 soorten’ in de tuin van Hermitage Amsterdam gaat niet door. Waar het niet mogelijk is de tulpen te plaatsen wordt een andere bestemming gezocht, zoals bijvoorbeeld bij zorginstellingen.
Volg het nieuws, actuele gegevens en fotoreportages over Tulp Festival 2020 via de website www.tulpfestival.com, Facebook: tulpfestivalamsterdam en Instagram: @tulpfestival.

Saskia Albrecht

Initiatiefnemer van het Tulp Festival is Saskia Albrecht, tuinontwerper. Het is haar ambitie om met dit festival voor iedere Amsterdammer een tulp te planten. Dat zijn ruim 830.000 tulpen, een droom die ooit werkelijkheid zal worden.

Een vergelijkbaar initiatief is van zijn de ‘Green Mile’-tulpen in het Carel Willinkplantsoen aan de Stadhouderskade in Amsterdam. De drukste verkeersader van de binnenstad, ondergaat een stevige vergroeningskuur. Met het project van de gelijknamige stichting, wordt er een toekomstbestendige omgeving voor mens, dier en natuur gerealiseerd.

LEESTIP: Lees ook dit artikel Op GroenVandaag: Tulpfestival 2017, voor iedere Amsterdammer een tulp

tulp festival amsterdam

Tulpenmanie

Weetje:  Aan het begin van de zeventiende eeuw brak de ‘tulpenkoorts’ uit. Tulpenbollen werden in korte tijd extreem veel waard. Ze werden op papier verkocht voor enorme bedragen, terwijl de bol vaak nog in de grond zat. Een enkele tulpenbol was in die tijd evenveel waard als een heel grachtenpand in Amsterdam.