Tulp Festival 2024 – Voor het tiende achtereenvolgende jaar is Amsterdam in april ‘in de ban van de tulp’. Tulp Festival Amsterdam viert het jubileum met drijvende tulpen in de vijver in het Vondelpark en een mini-expo in het Amsterdam Museum. Gedurende de maand april staan op tientallen locaties verspreid over alle stadsdelen de bekende schalen en kuipen boordevol kleurrijke tulpen. Ook in de volle grond komen de tulpen tot bloei; afhankelijk van het weer wat vroeger of later in april.

Tulp Festival 2024

Pasen

De start van het jaarlijkse Tulp Festival valt dit keer samen met het Paasweekend. Behalve eieren zoeken, kunnen Amsterdammers en bezoekers van de stad deze Pasen dus ook tulpen zoeken. Ze staan in de openbare ruimte langs straten, op bruggen en pleinen, i n perken en parken, winkelcentra en (buurt)tuinen. Tulp Festival zet in april Amsterdam in bloei en deze fotogenieke voorjaarsbode laat zich prachtig vereeuwigen. Ontdek de locaties en details over de soorten en kleuren op de website www.tulpfestival.com en volg het nieuws via Facebook en Instagram.

Drijvende tulpen en mini-expo ‘In de Ban van de Tulp’

Een langjarige wens van de initiatiefnemer van het Tulp Festival, tuinontwerper Saskia Albrecht, komt uit. In de vijver in het Vondelpark (tegenover Idfa/Parkzuid) komen drijvende plateaus met tulpen. De zachtjes schommelende plateaus beloven een sfeervol schouwspel. Op meerdere (horeca)locaties geven kuipen met tulpen kleur aan het ontluikende voorjaarsgroen in het park.

Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van Tulp Festival Amsterdam richt het Amsterdam Museum aan de Amstel een mini-expo in over de relatie van Amsterdam met de tulp onder de titel ‘In de Ban van de Tulp’, met verwijzingen naar de rol van de tulp in de lie fde, als bron van inspiratie en symboliek. Deze mini-expo is te zien van 16 maart tot en met 12 mei.

Kijk voor alle tulpenroutes op de site van het Festival.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Tulpen in de volle grond

Veldjes met 500 bloeiende tulpen zien we in de loop van april 2024 op tien verschillende buurttuincomplexen. Buurtbewoners plantten in november gezamenlijk de gratis gekregen tulpenbollen in het kader van het tienjarig bestaan van Tulp Festival Amsterdam.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Tulp Festival 2018 van start met botanische tulpenles