Estavana Polman – Ter ere van de prestatie van het Nederlands dames handbalteam is door een van de boegbeelden van het team, Estavana Polman, op zaterdag 9 april in Keukenhof een tulp gedoopt.

Estavana Polman

Tulipa Estavana

De nieuwe “Tulipa Estavana” is een prachtig helder rode triumph tulp, die 11 jaar geleden is ontwikkeld. De tulp is afkomstig van Maveridge International BV uit Sint Maarten. Bart Siemerink, directeur Keukenhof, benadrukte de positieve Holland uitstraling van sport en bloemen over de gehele wereld.

estavana_polman2

Het jaar 2016 is bijzonder voor het Nederlands dames handbalteam. Na in december 2015 al de zilveren medaille op het WK te hebben gewonnen en heel Nederland in de ban was van de handbalsters, is het team in 2016 door gegaan met successen neerzetten. Het Nederlands damesteam heeft zich via het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Metz overtuigend geplaatst voor de Olympische Spelen. Deze zijn van 5 t/m 21 augustus in Rio de Janeiro. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een Nederlands handbalteam mee doet aan de Olympische Spelen.

Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Jandino Asporaat droomt van bloemenpark op Curaçao

Tulpendoop

De tulpendoop is een unieke en kleurrijke ceremonie die diep geworteld is in de Nederlandse cultuur. Het is ontstaan ​​als een viering van de pracht en diversiteit van tulpen, die al eeuwenlang een belangrijk symbool zijn in Nederland. Het is gebruikelijk dat politici, kunstenaars, wetenschappers, notabelen, en andere personen die aanzienlijke bijdragen hebben geleverd aan de maatschappij, worden uitgenodigd om deel te nemen aan de tulpendoop.

Symboliek

De erkenning van de prestaties van individuen is een moment van gemeenschap en viering, waarbij mensen samenkomen om zowel de bloemen als degenen die ze dopen te eren. Enkele beroemde voorbeelden van tulpendopen zijn die van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ook prominente politici zoals burgemeesters van grote steden en ministers hebben deelgenomen aan deze ceremonies. Daarnaast worden er soms buitenlandse prominenten uitgenodigd om deel te nemen, waardoor de tulpendoop een internationaal karakter krijgt en de Nederlandse traditie wereldwijd wordt erkend.

Meer over Keukenhof

Lees dan deze artikelen op GroenVandaag:

Lentepark Keukenhof verlangt naar seizoen 2022

Keukenhof op GroenVandaag