Lentepark Keukenhof – Op donderdag 7 oktober plantten tuinmedewerkers van Keukenhof de eerste bloembollen in het park. Op een in Keukenhof beroemde plek bij het Witte Paard. Hiermee start seizoen 2022; een seizoen waarin weer veel bezoekers in het park verwacht worden.

Afgelopen jaar was Keukenhof ook klaar om open te gaan, maar door de toen geldende coronamaatregelen was dat voor het tweede jaar niet mogelijk. Directeur Bart Siemerink kijkt ernaar uit om in 2022 weer bezoekers te begroeten in het park: “twee seizoenen konden bezoekers online van de bloemenpracht genieten. Maar dan mis je natuurlijk de geuren en de echte beleving van ons park: de lente, buiten in de natuur in een overweldigende kleurenzee.”

Lentepark Keukenhof

meteorologisch voorjaar, Keukenhof 2019 in cijfers

lentepark keukenhof

24 maart 2022 Keukenhof open

De bezoekersbeleving staat centraal bij Keukenhof. Voor 2022 zijn tickets per dag en per tijdslot beschikbaar. Zo komt er een maximaal aantal bezoekers per dag in Keukenhof. “Daarmee wordt de beleving voor de bezoeker nog beter en voorkomen we drukte op de wegen rondom Keukenhof”, aldus Siemerink.

De bloemententoonstelling opent op 24 maart 2022 haar poorten. Lentepark Keukenhof is 8 weken geopend. Op 15 mei hebben naar verwachting een miljoen bezoekers, voornamelijk uit Nederland en de omringende landen, het park bezocht. “Keukenhof speelt ieder voorjaar een grote rol in de start van het internationaal toerisme in Nederland.”, geeft Siemerink aan. “Dat bleek ook weer toen dinsdag de tickets in de verkoop gingen. Binnen een paar uur waren er al 15.000 tickets geboekt door onze toeristische partners.”

Keukenhof 2019 in cijfers

Keukenhof is ook belangrijk voor de bloemensector. Honderd bloembollenkwekers laten in Lentepark Keukenhof hun beste assortiment bloembollen zien en vijfhonderd bloemenkwekers stellen hun mooiste bloemen beschikbaar voor de bloemenshows.

Flower Classics

In het perk bij het Witte Paard wordt een prachtig ontwerp met kleurvlakken geplant van in totaal 75.000 bloembollen. In de lente kun je hier genieten van tulpen, hyacinten, narcissen en krokussen.
‘Flower Classics’ is het thema van Keukenhof 2022. Bloemen zijn belangrijk voor mensen: ze horen bij ons leven, al eeuwenlang. Als klassieke symbolen komen we bloemen tegen in kunst, architectuur en design. De roos voor de liefde en de tulp voor de nieuwe lente. In Keukenhof brengen we deze klassiekers samen; met de tulp als stralend middelpunt.

Seizoen 2022

Keukenhof is in 2022 geopend van 24 maart t/m 15 mei. Tickets zijn verkrijgbaar via www.keukenhof.nl

Bloembollen plant je nu

Wie in de lente een kleurrijke tuin of balkon wil, moet nu aan de slag. Koop je bloembollen en plant ze voor half december. Dat kan per kleur, per soort maar een mooie mix van kleuren en soorten doet het natuurlijk ook prachtig in het voorjaar.