Tulpen  populair – Tijd voor tulpen. Voor wie hem nog heeft staan, zaterdag moet hij écht het veld ruimen: de kerstboom. En wie dacht dat de kamerplant de lege plek die de boom achterlaat, opvult, heeft het mis. Massaal kiezen we voor tulpen.

Tulpen populair

“De vraag komt elk jaar vroeger op gang”, vertelt Michel van Slingerland, marketing- en salesmanager van Fleurop. “Deze lentekoninginnen blijken de ideale vervanger voor de kerstboom. Na de feestdagen willen mensen vooral weer vooruitkijken, op naar het voorjaar. En wat symboliseert dit seizoen nu beter dan de tulp? Bloemenbureau Holland heeft januari dan ook uitgeroepen tot maand van de tulp.”

Nieuwe collectie tulpenboeketten

Om aan de vraag van consumenten te voldoen, zijn Fleurop-bloemisten voor de feestdagen samengekomen om een nieuwe collectie tulpenboeketten samen te stellen. Michel van Slingerland: “Van winters wit tot pasteltinten en fuchsiaroze, onze bloemisten hebben rekening gehouden met uiteenlopende smaken.” De boeketten zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij Fleurop-bloemisten en via fleurop.nl.

nationale tulpendag

Het is tulpentijd

Elk jaar vieren we Tulpentijd op Nationale Tulpendag Op de 3e zaterdag in januari, het is de start van het (snij)tulpenseizoen. Denk je aan Nederland, dan denk je aan tulpen. Vanaf Nationale Tulpendag zijn tulpen weer overal te koop, want tulpen zijn populair.

Verzorgingstips

Zo geniet je lekker lang van je tulpen:
– Zet de tulpen eerst een uurtje in papier of folie in de vaas. De tulpen zuigen zich dan vol met water en trekken zich als het ware recht.
– Kies een schone vaas die hoog genoeg is: tulpen groeien nog een aantal centimeters door.
-Snij ongeveer 1,5 cm van de steel af.
– Houd de tulpen uit de buurt van de fruitschaal én felle zon.
– Tulpen drinken veel, dus vul de vaas regelmatig bij.

TPN

Nationale tulpendag wordt georganiseerd door TPN. TPN is de afkorting voor Tulpen Promotie Nederland. De stichting is opgericht door ruim 500 tulpenbroeiers/veredelaars. Zij zorgen samen voor de wereldwijde promotie van de tulp.

Meer over Nationale Tulpenfeestdag

Lees ook deze berichten op GroenVandaag.