Uitwisbare notitieboeken – Een herschrijfbare oplossing die jarenlang meegaat en papierverspilling een halt toe roept? De Amsterdamse scale-up MOYU bewijst dat het kan. Dit voorjaar lanceerde het bedrijf haar nieuwe collectie uitwisbare notitieboeken.

Uitwisbare notitieboeken

Steenpapieren pagina’s

De producten uit The Nature Collection hebben een kaft van gerecycled karton en steenpapieren pagina’s die tot wel 500 keer herschreven kunnen worden. Steenpapier is cradle-to-cradle recyclebaar en een veelbelovend alternatief voor regulier pulppapier. Een innovatie waarmee bomen worden gespaard en de wereld een zetje in de groene richting krijgt.

Steenpapier is gemaakt van restafval in de vorm van kalksteen, met een toevoeging van zo’n 20% schone kunststof. Aan dit proces komen geen chemicaliën, water of bomen te pas en ook het energieverbruik en de CO2-uitstoot zijn vele malen lager dan bij het produceren van pulppapier. 

schrijven en wissen

Vuist tegen ontbossing

Roel Schatorjé, founder van MOYU, is enthousiast over de nieuwe collectie: “The Nature Collection bestaat uit notitieboeken in verschillende formaten en uitvoeringen, met keuze uit twee type kaften. Met onze producten willen we een vuist maken tegen ontbossing, terwijl mensen tegelijkertijd wél met pen en papier kunnen blijven schrijven. In de papierindustrie wordt slechts één enkele grondstof in grote hoeveelheden gebruikt: de boom. Als bewoners van deze planeet waarvan het klimaat meer en meer onder druk staat, kunnen we ons het systematisch kappen van bomen niet langer veroorloven. We zetten ons er daarom voor in om een bijdrage te leveren aan een groene wereld, waar ontbossing en papierverspilling voorgoed verleden tijd zullen zijn.”

“Vuist tegen ontbossing en toch met pen en papier blijven schrijven.”

premium uitwisbaar schrijfboekje

award moyu

Award

Voor deze innovatie werd MOYU onlangs beloond met de FedEx Express Sustainability Champion Award. Een internationale prijs die wordt uitgereikt aan de duurzaamste startup van Europa. De bijbehorende geldsom van 15.000 euro stelde het bedrijf in staat om haar producten verder te ontwikkelen, met The Nature Collection als resultaat. Naast notitieboeken produceert MOYU ook verschillende planners, pocketsize producten en flipovers van steenpapier.

FedEx Express Sustainability Champion Award werd dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Uit 2100 inzendingen verspreid over heel Europa, waaronder 74 inzendingen uit Nederland, is MOYU tot winnaar uitgeroepen. 

Door samenwerking met FedEx hoopt MOYU binnenkort haar producten ook op de Duitse en Franse te introduceren”.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

MOYU founder Roel SchatorjeRoel Schatorjé

MOYU werd in 2019 opgericht in Amsterdam, met als missie zoveel mogelijk bomen te planten, terwijl papierverspilling en ontbossing tegelijkertijd voorgoed worden uitgebannen.

Voor elk verkocht notitieboek wordt een boom geplant in samenwerking met non-profit organisatie Trees For Kenya. De teller staat inmiddels op meer dan 50.000 bomen en mag dit jaar de 100.000 ruimschoots overschrijden, als het aan founder Roel Schatorjé ligt.
Met twaalf medewerkers timmert MOYU aan de weg om de papierindustrie, die drie keer zo vervuilend is als de luchtvaartindustrie, te verduurzamen. Alle schrijfartikelen zijn gemaakt van uitwisbaar en herschrijfbaar steenpapier dat jarenlang meegaat.

Zie voor meer informatie ook moyu-notebooks.com.